Huset i melbourne Del 1






Foto: Mari Eriksson




Jag tänkte dela med mig av mitt hem i Australien. Jag älskar att kika in hos andra så jag tänkte ge tillbaka lite. Vi bor inte kvar där längre utan är sedan ett år bosatt i sverige så när man tittar på bilderna blir man lite sentimental. Australien är fantastisk. Man var på bbq varje helg. Människorna är öppna och easy going, vädret fantastiskt hela tiden, maten underbar, råvarorna är solmogna och av bästa kvalitet. Man handlar mat på marknad det finns en i varje stadsdel i Melbourne. Det är billigare att handla där än på varuhus, som det ska vara. Det är billigt att leva och bo. Vi hyrde ett hus med fem rum och kök med trädgård för vad vi nu betalar för en trea i ett av stockholms miljonprojekt.

Jag som gillar loppis var i sjunde himmlen. Second hand affärerna var nämligen stora som varuhus. Man hittade fantastiska fynd urbilligt. Australienarna verkar inte ha slängt en pryl sedan 50-talet så mycket är bevarat. Varje söndag morgon klockan 6 var jag på marknaden i Camberwell tidigt som attan men det var det värt. Man behövde vara där i tid för annars försvann de bästa fynden till uppköparna- fienden no 1. Marknaden stängde klockan 12 och då hade man precis hunnit med alla marknads stånden. Nu var jag ju inte där varje söndag klockan 6 men nästan. Om ni lade märke till namnet Camberwell- det är ju en stads del i London som bekant. Många områden har fått namn efter platser i Stor-Britannien.

17 kommentarer:

Anneli sa...

Hej Mari!!!
Jag har varit så busy så jag har inte hunnit kika in hos dig förrän nu!
G U D vad fint!!! Vad roligt att du hittat till bloggarnas underbara värld! Välkommen!!

Zassi sa...

Ååh vilka fina bilder! Och så urtjusigt hem :) Vilken lycka! Vad du ska sakna det... men underbart att ha upplevt det! Hoppas på bilder från ditt "nya" hem oxå :)
Tjingeling//Z

Karna sa...

For et fantastisk hjem du hadde i Australia, skjønner at du blir sentimental når du ser på bilder. Må jo være drømme landet å bo, for oss som liker bruktmarked og loppemarked!

Anna sa...

Åhhhh eller Ahhhh!!! Ja, nu får du nog visa bilder på ditt nuvarande hem!! JÄTTEFINT!

Anonym sa...

Håller med...såå fint! Låter underbart med loppisarna och marknaderna.

Kul att du kommit igång med din blogg. Jag är lite sugen jag med...

Vi hörs kompis.

Lisen

Emma sa...

Vilka alldeles underbara bilder av ditt förra hem! Du har verkligen bra smak när det gäller inredning! Visst är det kul att läsa och hur andra har det hemma. Det skulle jag vilja läsa mer om på andra bloggar med. Hit kommer jag tillbaka!

Hulda sa...

Nydelig hus dere hadde i Australia. Det er jo som en drøm! Håper å få se bilder fra der du bor nå også. :o) Er veldig glad i interiørbilder, og interiør selv også. Har lagt ut link til siden din fra min blogg.

an angel at my table sa...

Anneli: Tack för din gulliga kommentar betyder mycket då det kommer från den okrönta blogg drottning du är;)

Zassi och anna: Jag ska lägga ut bilder på mitt nya hus men det kommer nog att dröja ett slag för jag flyttar inte in förrens om en månad och hela huset ska ytrenoveras!

Karna: Det var dröm landet för oss loppis fantaster!

Lisen: Tack för kommentaren det värmer.

Emma: Har jag bra smak måste du också ha det som tycker det;) Håller med, fram för mer "hemma hos" i bloggarna jag är säker att ni har det fantastiskt vacker hemma alihop.

Hulda: Vad gullig du är som länkat till mig. Min första länk... hi hi!

Metteflette sa...

Herlige interiørbilder! Kan nesten ikke skjønne at dere orket å flytte derfra! Fant linken din hos "Lantliv i stan" og linket til deg med en gang! ;-)

I min vackra värld sa...

Den där loppisen verkar ju vara rena himmelriket! Önskar att såna fanns här i Sverige också, hmm...

I min vackra värld sa...

Glömde säga att jag också tycker att ditt hem där var fint, fina bilder. :-)

Anonym sa...

Hej Mari! jag kommer titta in på din blogg varje dag, jätte fina bilder. / Petra

Sophie sa...

Vad fint! Gillar verkligen blomman i fönstret och det fina köksskåpet! =)Blir inspirerad att åka till Australien...

For the love of country sa...

Vad mysigt du hade det in the land down under! ;) Härligt med såna drömloppisar! :D

diddi sa...

Men så härlig stil! Man blir sugen på att kika in i det nuvarande boendet..!

Kristina - Kix Inredningskoll sa...

Vilka underbara bilder och vilket härligt hem. Precis som det ni har nu! :-)

Anonym sa...

情趣用品,情趣,情趣商品,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情網站,色情,情色a片,a片,色情小說,情色文學,情色小說,色情,情色視訊,寄情築園小遊戲,aio交友愛情館,aio,色情遊戲,情色交友,嘟嘟情人色網,言情小說,情色論壇,色情影片,一葉情貼圖片區,av女優,情色網,日本a片,a片下載,a片,a漫,免費a片,嘟嘟成人網,成人網站,av美女,av,微風成人,成人光碟,成人,成人影城,18成人,成人聊天室,成人圖片區,成人電影,成人圖片,成人貼圖,成人影片,成人文章,成人小說,微風成人區,ut聊天室,成人交友,聊天室,豆豆聊天室,哈啦聊天室,美女交友,視訊做愛,做愛,視訊聊天室,視訊聊天,尋夢園聊天室,聊天室尋夢園,情色視訊,視訊,本土自拍,自拍,免費視訊聊天室,免費視訊聊天,免費視訊,視訊聊天室

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...