Halvvägs

Foto: Mari Eriksson


Tänkte att jag skulle visa lite hur det ser ut hemma hos oss just nu. Som ni ser är hela vårt hus upp och ner vänt. Alla golven på nedere våningen har nu slipats. Alla fönster och lister har målats. Tre väggar har tagits ner och golven är lagade och väggarna spaklade.

Idag ska jag börja renovera mitt gjutjärnsbadkar. Det ska först borstas med stålborste och sedan slipas. Sedan grundas och slutligen på med färg som tål väta. När detta är klart ska tre element skrapas och målas. Ni hör jag har inga fritids problem nu för tiden.

Vi har rivit upp massor av korkmattor och i kontoret var det ordentligt fast spikat. Golvet är totalt perforerat av spik så nu måste man ha i plastic padding i varje litet hål. Sedan ska golvet nåtas dvs men har i något sorts klegg i springorna som gör så att golvet upplevs mer slätt. Golvet har slipats en gång redan och nu slipas det en andra gång. Där efter ska jag måla varje litet kvist hål med kvistlack, så att kvisten inte syns genom färgen och därefter först får golvet sig ett första lager vit färg.

13 kommentarer:

Vildangel sa...

oopps, det ser verkligen ut som att ni inte behöver fundera på vad ni ska göra på er fritid...
//V

Caroline sa...

Oj vad det är intressant att följa eran renovering. Jobbigt nu men tänk vad underbart resultatet blir. Ser fram emot fler bilder längre fram!

Pia sa...

Hahaha..tur du hinner blogga då iallafall. Men det kommer att bli kanonfint hemma hos er.Väntar på att fåse färdigt resultat... här hos mej blir det ALDRIG klart usch och fy vad trött jag blir.Har väntat på två högskåpsdörrar till köket i ETT år nu...

Mia sa...

Du verden, fritidsprobemer har du nok ikke, nei. Og selv om det høres ut som my jobb med gulvene, så blir de nok fine (og sikkert verdt det). Så, bare stå på dere, og jeg gleder meg til neste oppdatering.

malla sa...

Ser verkligen ut som ett lovande hus! Gillar fönstret i dörren! Å gjutjärnsbadkaret kommer bli lovely! :)

Den inredningstokiga mamman sa...

Oj, oj! Ser otroligt kul ut men jobbigt! Vårat köksgolv hade också plast matta som det var masonitskivor under som var fastspikade i trägolvet. Vi gjorde inget år spikhålen, man tänker inte på dem. Är det ett alternativ? Sparar mycket jobb iallafall

Anonym sa...

Vad spännande att se hur det blir, badkaret kommer säkert bli skitfint.

hulukvarn sa...

Hej Hej! Du har visst som du skriver inga problem med sysselsättning.. roligt med framsteg! Ser fram emot fortsättning..

Anonym sa...

Nej, ni får nog inga fritidsproblem framöver :)
Vad roligt att få följa renoveringen. Skoj med badkaret som du ska fixa iordning. Ser fram emot resultatet.
Tack för titten.
Thea
Theasrum.blogg.se

elin1976 sa...

Fridtids problemer får du nok ikke i den nærmeste tid.

Jeg har selv bgynt å male ALLE vinduskarmer,dørkarmer og dører i HELE huset. Jeg er ferdig med strøk nr. 2 på rommet til prinsessa. Vi får trøste oss med at det blir fint når det blir ferdig:o)

an angel at my table sa...

Tack alla ni som skriver en kommentar. Just nu hinner jag inte svara på var och en men jag gläds åt alla uppmuntrande ord.
Må så gott Mari.

I min vackra värld sa...

Jag har faktiskt ett tips till för golvet med hålen i. Jag har nånstans i bakhuvudet att man kan "laga" hålen med såpa (linoljesåpa är outstanding). Om man såpskurar golvet så har såpan tydligen en förmåga att få hålen att "svälla igen". Det skulle vara kul att höra om nån som har gjort det i verkligheten kan intyga att det funkar :-). Fast du har ju pratat om redan tidigare att måla golven, så då spelar det ju ingen roll. Men ifall att... ;-)

Anonym sa...

Hi Mari,
Your Melbourne friends are here admiring your great blog!
Your house looks great and we can't wait to see more photos!
Don't work too hard!

Cheers from Lisa, Lloyd,Pia and Warwick
PS More photos of you and the boys

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...