Rapport från arbetarlägret


Vaknade av att rörmokaren ringde på dörren. Efter att ha varit här högst en halv timme kom han med den glädjande nyheten att vi behöver nytt expantionskärl, troligen byta rör på det vattenburna systemet, renovera några element samt det han kom för att göra flytta tre element. Det blir nog inte så dyrt. Mitt drömkök försvinner allt mer i fjärran vad är ytrenovering när taket behövs läggas om och fasaden fixas. Låter jag uppgiven nejrå har bara insett att man köpt en gammalt hus. Tröstar mig lite med bilder från kvänum, ursäkta om jag tjatar men dom är så fina. Ringde och hörde mig för om priser. 150-200' för ett normal stort kök då är det ej monterat och skåpen är inte i massivt trä, utan det är tillval! Efter lunch drog jag upp 1kg spik ur golvet i kontoret. Det känns iallafall som att man gör något. Igår målade jag väggen i källartrappen och en dörr i källaren.

25 kommentarer:

Pernilla sa...

Oj oj oj... 150-200' för ett kök, det är ju hutlöst mycket pengar!
Typiskt hantverkare med.. hitta på ännu mera arbete.. och ännu mera pengar som försvinner på tråkiga ting..
Aja.. Jag tror säkert Ert gamla hus kommer bli jättefint!! :)

I min vackra värld sa...

Åh, Kvänum igen - jag tror jag dööör... ;-) Är du inne på Kvänum ändå, den stilen alltså? Jag kan i så fall tipsa om Sundbornköket som har en liknande stil, men till ca en tredjedel av priset jämfört med Kvänum.
Stackare, renoveringar kan vara roliga men oxå tråkigt överraskande - som när nåt oväntat dyker upp som måste prioriteras. Suck, så kan det vara. Hoppas allt löser sig ändå.

Snuffie sa...

Köket är helt underbart ett av mina favoriter.. Synd att som sagt måste kosta en förmögenhet. Vi bara finputsade vårt kök ska göra den stora renoveringen om några år.. Då vill jag ha ett stort stort kök.. KRam Sandra

an angel at my table sa...

Penilla: Visst är det dyrt!! Tack för din uppmuntran.

Min vackra: Tack som alltid för dina utmärkta råd skall genast kolla upp sundborn köket.

Snuffie: Jag tror att ni kommer få ett kanon kök med eran goda smak.

Anna sa...

Åh ert hus kommer bli underbart!! Med dina fantastiska ideer, antagligen ännu bättre!!;) Vill bara tala om att jag INTE betalat de pengarna för mitt kök.
kram blandblommoroblad

Anna sa...

P.S Jag har de luckorna som är på översta och undre bilden, fast mest lådor...;)
blandblommoroblad

maloppa sa...

Har inte kikat in hos dig på ett tag, va spännande med renoveringen. Själv flyttade jag till ett åttiotalshus med anskrämliga tapeter för två år sedan men i övrigt inga akuta renoveringsbehov. Känns lättare att byta ett 30 år gammalt golv än ett nylagt klinkergolv som jag inte gillar färgen på...
Köket du hittat ser helt underbart ut, jag vill byta vårt då det börjar bli slitet och är dåligt planerat men det får nog bli Ikea för vår del...
Ser fram emot fortsättningen med spänning, lycka till!

Isabella sa...

Åh, tack för att du bjuder på så många fina bilder att drömma sig bort med hjälp av *ler*
Vi är på husjakt och man vet ju aldrig vad man slutar upp med. Men ett stort, fräscht kök där man kan umgås och trivas hoppas jag verkligen blir mer än en dröm.

Lycka till med renoveringen. Jag följer garanterat med här på din underbara blogg!

Karna sa...

Huff, det er sikkert mange overraskelser i et gammelt hus...

Det var noen stive priser fra Kvänum....

Er jo godt i gang du da!

Zassi sa...

Ojoj så dyra kök! Vi fixade vårt drömkök i sommar. Allt utom eldragning har vi gjort själva. Nytt innertak, nytt golv, flyttat vatten och avlopp. IKEA-kök. Vi hamnade strax under 100'. Liten tröst i mörkret. Tjing//Z

an angel at my table sa...

Anna: Dom skåpluckorna är ju underbara!! Nu blir man så nyfiken du har inte en bild att visa på ditt kök?

Maloppa: Visst är det så att man inte gärna byter något som är nyligen gjort. Därför är det bra att vårt kök och badrum är hur sunkiga som helst annars hade jag aldrig fått med mig min mer praktiskt lagda man i renoveringstagen.

Isabella: Kul att du tycker om bilderna och inspireras av samma saker som mig. Tack för dina värmande ord och lycka till i husjakten.

Karna: Många mindre angenäma överaskningar är det.Men skam den som ger sig jag jobbar på.

Zassi: Varken jag eller min man är så pass händiga att vi kan fixa ett kök. Det är verkligen avundsvärt om man kan, vi måste leja bort det mesta.

Signe sa...

Åhhh, Kvänums kök är sååå fiint!

Linda sa...

Vilka deprimerande priser! Och vad jobbigt att höra att ni borde byta rör och sånt. Men du, det räcker inte om ni fräschar upp ert kök med målarfärg, kakel, golv och bänkskivor? I senaste drömhus och trädgård var ett kök nästan likadant som ert som var jättefint. Luckorna hade en ljust grågrön ton, sen har jag för mig de satt schackrutigt golv och dekorerat med rosa detaljer. Dvs om Kvänumköket är för dyrt och ni inte hittar ett andrahandsalternativ (50-talskök).

Mollys Hus sa...

Det gråa köket på mittenbilden var ju helt underbart. Lycka till med renoveringen.

Mia sa...

Nydelige kjøkkenbilder. Men jeg har tro på at kjøkkenet ditt kommer til å bli nydelig uansett hvilken type kjøkkenskap og skuffer du velger. Og det er så rart med renovering og gamle hus - det er stadig noe nytt man må fikse på. Men stå på, det høres ut som om dere har gjort en hel del allerede.

Anna sa...

Jo visst kan du få se en bild. Hojtar till när jag fått till en.;) Visste du förresten att den översta och den undre bilden är från Hannu Sarenströms kök?! Vad kallar man sånt?
kuriosa kanske...;)
blandblommoroblad

an angel at my table sa...

Signe:Eller hur!!

Linda: Tack för tipdet. Det låter intressant ska kolla men det känns som om laminatet aldrig kommer kännas fräsht hur mycket färg man än läger på. Man kan väl heller inte måla på plastlisterna?

Molly: Jag vet ur fint som helst är det men köket finns i Lund!!! och är lite litet men det hade inte gjort så mycket om det funnits närmare...

Mia: Ja, målar penseln är aldrig långt borta.

Anna: Alltid roligt med lite insider info.

an angel at my table sa...

Molly: Jag blandar ihop inläggen. Jag tänkte på blocket-köket i inlägget innan. Sorry!

Mimmi sa...

Ja, Kvänumskök är helt uuuunderbara. Är uppvuxen i Kvänum och det vore ju en dröm att kunna sätta in ett sådant kök någon gång i framtiden, inte bara för att det är så snygga utan även för känslan att ha ett kök från gamla hemtrakter (i och för sig så finns det ju både Vedum och Marbodal som inte ligger så långt ifrån ;-) men det är ju inte samma sak ). Jag har också bloggat om mitt drömkök och det kan du läsa om här http://mimmi.tradgardsblogg.se/2510/Jag+har+en+dr%F6m%21.html

/Mimmi

Hanna sa...

Hej Mari

Vad kul att jag kan folja renoveringen av ert hus pa natet! Det kommer bli super, hoppas jag far se det snart, kommer till Sthlm nagra dagar i juli.

Halsa Finn o barnen!
Kramar Hanna i Oz

Tonje sa...

For en utrolig nydelig blogg du har her=) Kommer nok ofte på besøk nå som jeg har funnet den.Jeg ønsker at flere ser den og har linket til den på min side.Du må gjerne besøke min blogg=)

Om den inredningstokiga mamman sa...

Tänkte göra lite reklam för min nystartade blogg med samma härliga intresse - lantlig inredning. Jag blandar även med det röriga men underbara småbarnslivet.

Välkomna till "Spets och Snor" (spetsochsnor.blogspot.com)- idag visar jag loppisfynd jag gjort under dagen. kram

Mamma sa...

Lycka till med renoveringen, gumman.
Kram mamma.

Mamma sa...

Lycka till med renoveringen, gumman.
Kram mamma.

Laila sa...

Jeg ønsket meg også et slikt gammeldags landkjøkken. Pengene sa noe annet, og for oss ble løsningen IKEA.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...