Arbetet fortskriderFoto: Mari Eriksson


Äntligen är kran-eländet till ända. Idag var jag till Nacka byggnadsvård och fick med mig några snygga italienare hem (lungn jag har inte löp amok utan märket hete Palazzani och tillverkas i Italien). Ett till handfat slank också med av bara farten ett sådant där med rygg ni vet.
Ni får ursäkta den sporadiska uppdateringen. Men här ser ni vad jag sysslat med. Barnens rum är nu klart. Blev väldigt nöjd med den vitpigmenterade hårdvaxoljan.
Sedan ser ni det nya handfatet. Läckert va! Liknande nytt skulle ha kostat mig ca 5000 kr. Jag älskar att fynda!
Sedan ser ni badkaret i sin nya vita skrud. Därefter ett skåp jag köpte i Australien men som jag aldrig riktigt blivit vän med. Den hade en ful brun färg och konstiga hack upptill som dekoration. Nu har även den fått sig en uppfräschning och jag har spaklat igen hacken. Blev väldigt nöjd med resultatet. Det har blivit mycket möbelrenovering som inte varit in planerat men det går av bara farten nu när alla verktyg finns tillgängliga. Man kan stå och fixa med dom utan att bry sig om golvet. Sedan är ju alla mina möbler loppisfynd i varierande behov av renovering.
Sist men inte minst mitt lilla klaff bord som har fått nya strumpor och nyslipad skiva.

13 kommentarer:

zarischka sa...

Åh, vad ljust och snyggt - alltihop! :D

jenny sa...

Oj, här händer det verkligen saker! Ser ju verkligen superfint ut! Skåpet blev jättefint tycker jag! *vill också ha* Ska bli spänannde att se fortsättningen! Sköt om dig! Kram

Metteflette sa...

Det kommer til å bli kjempelekkert! Møblene du pusser opp ble jo utrolig flotte. Det er jo det som gjør hjemmet personlig :-) Lykke til videre!
Klem fra Mette

Anna sa...

Detta går ju som en dans!!:) Jättefint! kramar från
blandblommoroblad

Tonje sa...

Så mye du har fått gjordt!! Så morsomt/kul at du fikk takk i det så billig.Er morsomt å se hva men kan finne på loppemarked/loppis.Ha en bra dag.

hulukvarn sa...

Vad fint ni får det!! vi har faktiskt ett liknande handfat i vårt badrum som tidigare satt i vår snickarbod!! jättefint och kul att återanvända gammalt.. golvet blev kanonfint, tror du det funkar om man har hund??

MVH Hanna

Anonym sa...

Åh, vilket fint golv, har du sådana sen tidigare? Jag undrar hur skötseln av dom är?

an angel at my table sa...

Zarischka:Åh,tack!

Jenny: Det är nu min favorit möbel.

Metteflette: Att ha möbler som man fixat upp själv är extra kul.

Anna: Ja, det känns som om att det går framåt det är det som är en tröst mitt i kaoset.

Tonje: Ja loppis fynd är roligt.

Huluvarn: Golvet är ganska känsligt jag har två lager ytskickt i barnensrum man kan ha tre. Jag vet dom som haft detta golv i hall och ångrat sig för att det blir skitigt och fult så fort.Jag skulle inte rekommendera det i hall eller kök just för den orsaken. Men det är snyggt som attan. Tittar man på kvärnum köken på deras hemsida ser det ut som om det är just sådana golv dom har.

an angel at my table sa...

Lisa: Nej det är första gången. Det blev väldigt vackert. Ytan är vatten- och smutsavvisande och slitstark. Man ska kunna punktförbättra vilket är smart. Man våttorkar med fuktig trasa och man kan också använda vaxrengörare.

malla sa...

Jag älskar sådana handfat, jag blir alldeles varm i hjärtat när jag ser ett... lite konstig, jag vet! :)

Apropå golvet så hoppas jag att det är tåligare än mitt, i min hyreslägenhet. Mitt är bara lackat med vanlig golvlack och hade egentligen behövts härdlackas då det inte tål sladdande katttassar (lr klor då snarare).... Men vax brukar väl bilda en hård yta efter ett tag tror jag? :)

Pia sa...

Vad fint allt blir..målar du i olika vita nyanser eller håller du dej till en??

Mia sa...

Gulvet ble alldeles nydelig! Og så fint skapet også ble. Ja, her går det jo så absolutt framover. Artig å se.

an angel at my table sa...

Malla: Jag hoppas det.

Pia: Jag har stockholmsvitt 0502-y på alla väggarna och en nyans mörkare på alla snickerier. Det blev för vitt att ha samma nyans.På golven har jag vitpigmenterad olja i barnens och vårat rum. Hela övervåningen blir vitt målad och på golv i hall och vardagsrum där nere blir det genomskinlig hårdvaxolja.

Mia: Det känns som om det rör på sig i rätt riktning.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...