Så här bor vi...
Foto: Mari Eriksson


Ni får verkligen ursäkta senaste tidens bilder dom är ju inte direkt inspirerande. Snarare någon sort skral diskbänksrealism. Men som ni förstår finns det inte möjlighet att fota något vackert för tillfället.
Våra två hantverkare som är här och hjälper oss är så duktiga. Ja, vi gör inte allt själva om ni nu trodde det. Idag rev dom ut hela toan bara rören blev kvar och imorgon kommer rörmokaren. Jag börjar dock få lite ångest har ännu inte bestämt vilka blandare vi ska ha i badrummet. Ska vi satsa på dom gamla kranarna som visat sig vara lite av ett osäkert kort eller köpa nytt. Det skulle kosta för mycket att renovera dom enligt dom flesta fackmän jag pratat med samt att dom har dimentioner som inte stämmer med dagens. Jag hittar dock heller inga nya som är perfekt antigen är kranarna fel eller så är det för krusidullit skaft eller så är det inget fel på själva kranen men då är det priset det är fel på.

Även hela det gröna köket åkte ut genom fönstret idag. Vi har dock ännu diskbänken och spisen kvar det tar dom sist. Man får tänka positivt när man springer runt och letar efter vispen till vällingen i 20 stycken olika banankartonger. Men det är helt ok för snart har jag mitt alldeles egna kök!
Idag var jag på hantverksmagasinet på Stora Essingen för att bestämma mig vilka sorts golv vi ska ha. Jag fick hjälp i en timmes tid. Det kallar jag service! Dom kan allt om golv. Valet föll tillsist på en vitpigmenterad olja samt en hårdvaxolja som ytskickt för att få ett så slitstarkt golv som möjligt. Med olja behöver du inte slipa om golvet när det blir slitet utan du kan bättra på där det behövs och man får en sådan vacker levande yta på trät.
I hallen och vardagsrummet där nere blev det en transparant hårdvaxolja. Uppe tänkte jag måla alla golven vita.
Jag målade första lagret i barnens rum igår kväll medans alla sov. Småbarnsföräldrarnas lott att allt måste ske när dom slutit sina blå.
Klart slut från mig.

22 kommentarer:

Lisen sa...

Oj, oj...ni är tappra ni! Som bor mitt i allt med de två små dessutom. Varma tankar till er i all byggröra. Kram/L

Jenny sa...

Ni har det ni gör ser jag *känns väl igen*. Härligt nog är hantverkare snabba :) Underbart du kommer känna att du fått sen! Ska bli spännande att se dina fina bilder från ert nyrenoverade hem :) Sköt om dig! Kram

jennyshemochharmoni.blogg.se

Anna sa...

"Heja Heja friskt humör, det är du som susen gör!!"
Tyckte du behövde en heja ramsa... :) det låter som du klarar det galant, men det brukar ta lite på krafterna att bo på en arbetsplats..Ive been there...
Tänkte på kranarna..kan du inte köpa en super billig som stand in tills du hittat KRANEN? kan ju iofs bli tok med måtten men kan ju funka. Ha det gott!!
blandblommoroblad

Signe sa...

Oj, va ni jobbar...Va duktiga ni är! Det var jättefint med vitt golv i vardagsrummet :)

Pia sa...

Men tänk vad fina bilder vi kommer att få se sen!!! Själv så har jag bara städbilder utlagt än...blääää men ha en fin dag...kommer åter hej

Pernilla sa...

Oj oj oj.. Ja det är inte lätt när man ska renovera och samtidigt bo mitt upp i allt.. Ni är verkligen tappra.. Jag hade nog tagit in på första bästa hotell.. eller släkting kanske.. blir ju lite billigare ;-)
Men ni får trösta er med hur superfint det kommer bli sedan! :)

Vildangel sa...

Men så där ja! Det där såg ju verkligen en smula avskräckande ut. ;-) Men slutresultatet gör säkert att det ändå på nåt sätt liksom var värt det.. :-)
//V

Lina sa...

Vad roligt att se hur det går för er! Det är alltid kul att se pågående projekt och inte bara det färdiga resultatet :)

Mia sa...

Ja, det er litt av et prosjekt dere har gående - og så bo midt opp i det med barn! Men det har jo gått fort framover, synes jeg, og om ikke så lenge så har dere både kjøkken og bad iorden. Lykke til videre, og jeg gleder meg til flere oppdateringer.

Marie sa...

Hej,

Hoppas att det är okej att jag länkar dig till min blogg!

Celia sa...

Hur gör du med golvet som ska målas? Slipar du det helt rent först? Vilken färg använder du? Med pensel? Funderar på att måla vårt golv på vinden, nämligen.

Tonje sa...

Dere har virkelig tatt på dere ett stort prosjekt.Det kommer sikkert til å bli kjempe fint når det er ferdig.Jeg syns det er gøy med bilder underveis jeg=)

Anonym sa...

ojdå, det är det där jag kommer att ha framför mig då min köksrenovering startar om någon månad. jaja, det är bara att ta sig igenom det.

Zassi sa...

Ååh fy fasen så hemskt!! Hemska mardrömmar kommer tillbaka om köksrenovering, vatten från toan, kaffebryggarn på strykbrädan i hallen.. Hemska tanke! Jag är så glad att det är över!
Jag hoppas att jag aldrig mer behöver renoverat ett kök!
Tänk vad fort man glömmer =) För nu är jag glad att vi har gjort det och det är det bästa vi nånsin gjort!!
Det kommer du oxå att tycka - och den här tiden kommer ni att se tillbaka och skratta åt..
Glöm inte att skriva datum bakom kylskåpet =)
Det gjorde vi, mitt namn hjärta gubbens namn med stora bokstäver och datum *fniss*
Kramar och lycka till!!

hulukvarn sa...

Oj Oj, tur att badrummet är på g. När vi renoverade i höstas var vi utan toalett eller rättare sagt golvet skulle läggas och vi lyfte på och av toaletten.. och jag var höggravid..:) man vänjer sig vid allt!!

saravillfara sa...

oj, oj...
Men tänk vad himla fint det blir sedan när allt är klart.
Ni är tappra, och superduktiga tycker jag.
Styrkekramar från mig!

malla sa...

Det kan bara bli bättre ju! :)

Anonym sa...

Been there - done that! Bit ihop, stå ut, och tänk på att man glömmer fort hur jobbigt det var i efterhand :)
Thea

Eva sa...

Jag fick lite flashbacks från vår renovering och vill INTE tillbaka dit... Men då man vet att det går åt rätt håll, så kan man ju stå ut eller hur...?
Jättetrevlig blogg du har !!!

Kram Eva

molly's heaven sa...

Jeg vet hvordan du har det...vi solgte huset vi hadde, og leide en LITEN "hytte" i nærheten av der vi skulle bygge...Med tre små barn, og full jobb på begge to, tegnet, og bygget vi huset, KUN med "våre egne hender" på 7 månader, uten barnevakt, og hjelp til noe:) Men wow så gøy, nå når vi er ferdig!! Du må bare være tålmodig og nyte det når det er ferdig;)tvi, tvi, det blir sikkert VELDIG bra;)

mymolly sa...

oj oj oj, och jag som ska renovera kök i sommar. Ni är så duktiga som orkar.

anneli sa...

Hoahahaha!!! Gissa om jag känner igen mig?? Been there, done that!!!
Men med din energi ska du se att eländet snart är ett minne blott:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...