LjuskronorFoto: Mari Eriksson


Jag älskar mina ljuskronor. Jag har två, en i sovrummet och en i vardagsrummet. Dom är antika italienska ljuskronor jag köpte på det australienska blocket. Jag har klätt dom med olika prismor som får solskenet därute att leka på väggarna. Det är ju äntligen vår och mina krafter satsat nu mer på uterummet. Jag planerar att köpa en kompost och kollar nu in olika modeller. Jag har tänkt mig att ha en trädgård som är lite inspirerad av skansens små söta trädgårdar och stockholms innegårdar. Mycket rabatter med grusgångar. Det är ju inte en stor trädgård så det skulle passa bra, mer mysigt än storslaget. Ett växthus måste jag ha men dom som intresserar mig är så fasligt dyra. Ett mer realistiskt projekt är en så och odlingslåda med gamla fönster och ett lite land med det allra viktigaste. Små söta köksbärstomater är även det ett måste. Dessa ska även dom få sig en låda utmed en varm vägg.

31 kommentarer:

hulukvarn sa...

Vilket härligt hem du visar upp!! jag tycker det finaste i trädgårdar är små gångar som leder till roliga rum!! Lycka till med komposten! Rapportera gärna om du hittar någon bra. Jag är också på jakt!

Linda V sa...

Nämen! Det ser ju ut som i mitt sovrum (in my dreams!), men allvarligt, hörnet med stora byrån är lika som vårt, men vi har fel/ful byrå.

johanna sa...

Just det tomatfröna ska ju i jorden, tack för påminnelsen. Fast egentligen är det kanske lika bra att köpa färdiga plantor.

Fint sovrum ni har och vilket härligt vårljus sen.

Anonym sa...

Jag också älskar dina ljuskrunor!

Karna sa...

Nydelig lysekrone, så koselig soverom du har!

Jeg har også veldig lyst på et drivhus, og da helst et slikt som kan brukes som lysthus...med pynt og spyd på, men som du sier, de er fryktelig dyre...

Coeur de beurre sa...

What a magnific corner ... so sweet like a boudoir... the land of an angel...... I 'm looking for serenity and I find it by you........ Thank you so much...

Hemma på landet sa...

Vilken härlig blogg du har. Jättefin. Kram Stina

Anonym sa...

Åå så fiint du har det! Så vill jag också att det ska se ut hos mig, men jag lyckas aldrig. Vad det gäller trädgård så har jag funderat på att ta bort lite gräsmatta och lägga grusgångar, det låter så härligt att gå på grus, får se hur det blir..

Signe sa...

Va fina bilder! Härlig ljuskrona! :)

Anonym sa...

Vilken underbar ljuskrona & vilket ljuvligt sovrum! Me like :)

Lotten sa...

Underbara bilder - vilket ljus!

Ljuskronorna är oxå jättefina!

LISEN sa...

Såå fint :-)

Hulda sa...

Nydelige lysekroner du har! Jeg har en jeg også, den er til stearinlys, den henger på kjøkkenet. Så at du hadde sett på den puffen min i bloggen min. Vara det den med roser på du mente? Den har jeg bilder av under innlegget 27.mars. :)

Jennyshemochharmoni sa...

Jag älskar också ljuskronor! Det är helt underbart! Har en i matrummet och en i sovrummet men spanar ständigt efter nya fina att placera :) Fina bilder du tagit :) Ha en bra torsdag!

vildangel sa...

Ljust och mysigt såg det ut inne hos dig. Jag har oxå trädgårdsdrömmar men en sån pyttig liten gårdsplätt bak i skuggan så jag vet inte om det är värt det att försöka fixa till den...
//V

Myrkott sa...

Jag har en precis lika dan byrå med 6 lådor och runda knoppar men den är omålad. Har du målat din byrå själv, eller var den så från början? Jag vill så hemskt gärna måla min vit men vet inte hur man gör eller vilken färg jag ska använda. Jag är en riktig novis vad gäller målande :)
Tack för en trevlig blogg som alltid är trevlig att läsa!
// Åsa

an angel at my table sa...

Alla: Tack för alla gulliga kommentarer. Kul att ni gillar byrån ett riktigt fynd på min lokla loppis. Inköpt för 50 kronor.

Myrkott: Jag har först slipat byrån med slipmaskin. Komihåg att underarbetet är det viktigaste. Sedan har jag målat med vattenbaserad lackfärg med en speciell lackpensel, det blev hur bra som helst.

Mia sa...

Underbara ljuskronor!!

Spets och snor sa...

Tack så mycket! Du tar så fina bilder så man smäller av!

Pia..... sa...

Super tjusigt...det sovrummet drömmer du väl sött i kan jag tänka mej, med den fina lampan...kanske om drömträdgården...ha en härlig helg ute i trädgården PIA

Pia..... sa...

Super tjusigt...det sovrummet drömmer du väl sött i kan jag tänka mej, med den fina lampan...kanske om drömträdgården...ha en härlig helg ute i trädgården PIA

Anna sa...

Vilket ljuvligt sovrum! Och en underbar kristallkrona! Jag älskar också dem, men har bara en!
Ha en trevlig fredagkväll!
:)Anna

Concha sa...

Lovely! My nest room will also be totally white.

Johanna sa...

Va mysigt det ser ut! Fina ljuskronor!

Katarina sa...

Aj lååv dina ljuskronor, vill ha vill ha..
Kram Katarina

Mia sa...

Nydelig lysekrone i et vakkert soverom. Og er det ikke deilig at det er vår og man kan begynne å tenke på hage igjen. Jeg også ønsker meg et drivhus, men man kommer jo langt uten det også.

Lantlivs Anna sa...

Wow - här har du verkligen fångat ljuset! Ljuskronan är ju bara för snygg!

Cecilia sa...

med risk för att låta lite tjatig: ditt hem är verkligen underbart vackert! Kul att du har kommit igång ordentligt med att lägga ut bilder - och man längtar hela tiden efter nya!

Jeanette sa...

Vilka fina bilder! Jag gillar också ljuskronor och har ett par hemma i Sverige, tyvärr ligger dom nedpackade i kartonger tills jag hittar ett hus.

pernilla sa...

vilka fantastiska ljuskronor! superfina!

Nathalie sa...

Men gud vad kul! Jag har nämligen en EXAKT likadan. Den är stenålder men hur snygg som helst! Åh.. Jag älskar den också, den är så mysig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...