Mer arvegods


Foto: Mari Eriksson


Som ni säkert redan listat ut jobbar jag som fotograf och mitt nästa projekt är att börja fotografera mat. Jag är på intet sätt etablerad i branschen utan försöker att ta mig in i en hård bransch där vassa armbågar är ett måste. Vi får se hur det går, jag håller er underrättad.
Detta är farmors romantiska kaffekoppar som jag ärft. Dom ska jag duka med i helgen när min familj kommer. Till kaffet tänkte jag baka apelsindoftande chokladrutor och en mjukchokladkaka med ett lager mockatryffel över.

Tack alla ni för era gulliga kommentarer till det föregående inlägget. Ni har naturligtvis så rätt jag drömmer väldigt vackra drömmar i mitt nya fina sovrum och trädgården måste få visa sig i sin fulla prakt innnan man vet exakt vad man har att jobba med. Dom stora projekten får vila ett tag för att återupptas vid en senare tidpunkt.

Mitt senaste nyförvärv till trädgården är en fläder som skall stå bakom mitt hypotetiska växthus. En gul rudbeckia som ska stå i anslutning till min vattentunna. Samt en gammeldags kaprifol som jag ska plantera under sovrumms fönstret. Det är rena himmelriket nu när plantskolorna börja fyllas med nya spännande perenner. En kompost är även på plast och jag känner mig väldigt duktig varje gång jag tömmer slaskhinken med hushållsavfall. Jag köpte en med håll undertill för att maskarna ska kunna ta sig in men inte råttorna. Funderar även på att köpa en maskodling så att det blir riktig snurr på saker och ting men i detta sammanhang får man inte ha bråttom det tar upp till 6 månader för att det ska förmultna ordentligt och sedan ska det grävas ner i vanlig jord och brinna innan man kan sprida det i rabatten eller i grönsakslandet. Jag antar att man får köpa två tunnor som man alternerar med. Vaje gång jag slänger i något har jag även i strö för att inte komposten ska bli för fuktig och ruttna istället för att förmultna.
Jag ska hem till mamma och pappa om en vecka och då tänkte jag med pappas hjälp snickra lite. Jag har en ganska diger lista över saker som ska göras. En trädgårdskompost för trädgårdens avfall, en odlingsbänk för den tidiga sådden och en låda för att kunna gömma den fula soptunnan och en dito för komposttunnan. Jag kommer att vara redo för att ta snickarexamen när allt detta är färdigt.

23 kommentarer:

Biby Cletus sa...

Nice post, its a really cool blog that you have here, keep up the good work, will be back.

Warm Regards

Biby Cletus - Blog

For the love of country sa...

Håller alla tummar för att det ska gå bra för dig, men du är en sån fantastisk fotograf så det tvivlar jag inte en sekund på! Jättefina bilder igen från ditt vackra, vackra hem! Kramar!

anna sa...

jag älskar verkligen lantstil och att dina bilder är skarpa och estetiskt tilltalande! dock borde du se över din stavning som ibland är bristfällig - se detta som konstruktiv kritik!

glad vår!

LISEN sa...

Tjingeling. Alltid lika roligt att kika in här. Vilka finfina kakor du ska baka...Mums!! Apropå Annas kommentar här ovan - vi har ju alla olika styrkor. Tillsammans kan vi uträtta storverk :-) Och det gör vi snart, vännen. Ses! Kramis/L

Lina sa...

Så fin bild! Känns som sommarfika i mormor och morfars trädgård :)

bagateller.se sa...

Oj, så ambitiös du är! Du har det så fint och sämre verkar det ju inte bli :)

hulukvarn sa...

Dina foton är alltid superfina så det kommer nog gå bra. Vad duktig du är i trädgården!! Lycka till med allt!

Jenny sa...

Jag är HELT säker på att du kommer att nå fram dit du vill. Dina bilder är fantastiska! :) Dina matbilder kommer bli det också, vi kommer bli hungriga allihopa (om vi får se dem) :)Fortsätt göra det som du gör så kommer succén vara ett faktum inom kort! Håller min lyckotumme för dig *LER* KRAM

/B sa...

Klart det kommer att gå bra, du har blick för det vackra, för de rätta vinklarna och kan din sak med kameran. *lyckospark*
=)
/Birgitta

Signe sa...

Underbart porslin och fotar verkligen superbra! Det kommer att bli kanonbra!
Va härligt det låter med trädgården oxå! :)

Hemmarikets Charlotte sa...

Tänk att jag undrade i fall det inte var nåt "lurt" med dina fantastiska bilder. Är själv stylist med samma ambition att ta mig in i branschen....

Anonym sa...

Jamen det var ju bra att du erkände så att jag slipper vara så avundsjuk :) Dina bilder är helt fantastiska! Ja, det här med kompost, min blir bara större och större för varje år, måste ta tag i det så att det blir jord nångång, det skulle vara kul att ha "gjort" sin egen jord!

elin1976 sa...

Det er nydelig:O)

Lella sa...

Med tanke på alla frågor från oss bloggare om dina vackra bilder så kommer det att gå strålande för dig. Spännande att prova på matfotografering, ser fram emot nya bilder som inte bara gör en sugen på ny inredning utan får en att rusa till spisen också ;o)

Lotten sa...

Klart det går bra för dig! Du tar ju underbara bilder! Nu behöver jag inte längre fundera över varför inte mina bilder blir så fina....som dina! ;-)

Laila sa...

Så flink du er.
Og slik et vakkert hus du har. Nydelig badekar. Gleder meg til jeg får mitt på plass.

eastcoastmom sa...

Hej
jag bloggade just om en stol i Adirondackstil som jag sen kom på att den skulle passa dig, stilen är enkel fixad med lite målarfärg.

Ett till projekt för din trädgård, kanske...

Kolla min blog och posten Skamfilad Adirondack.

Pia..... sa...

Jo du, att det är en fotograf i dej det SER man allt...snygga bilder .....och drömmer det gör jag oxå minsannoch det är många olika drömmar..jag är ju en sån där som älskar att pyssla med allt..vill prova ALLT oxå...just nu så har jag börjat scrappa igen gör kort, cancastavlor(små 15x15cm), vill att det ska vara fint ute i trädgården så då blir det drömmar om det och så där håller jag på...förståss så hinner jag inte alls allt detta men drömmer om det då...ha en härlig fredag och helg ...PIA

Malin sa...

Fotograf, aha, då behöver man inte känna sig amatörmässig ju :) Klart det kommer gå bra för dig, när själv en liten dröm om liknande men har ingen kunskap på området tyvärr. Kopparna är väldigt fina, tänker på syrenberså och småkakor.

Sanna sa...

Å sånne søte kopper ! De var bare så "gulliga" som det heter i Sverige. Lykke til med familliebesøket og bakningen - menyen hørtes smakens ut - nam, nam ;o)

Anonym sa...

hej! Vill bara säga att jag tycker att du har en jättetrevlig blogg! Lycka till med alla dina projekt! Blir väldigt inspirerad av att läsa här./Maria

Anonym sa...

Hej Mari!
Jag nämnde dig i min blog idag, hoppas att det är okej? /Lisa

Trollmor sa...

Jag tror jag just blev kär i dina ljuva kaffekoppar.
Dina underbara bilder är en ren fröjd för ögat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...