Trädgården


Foto: Tolsta

Jag håller som bäst på med att fixa i trädgården. Visar inte en bild från min trädgård ännu det kommer längre fram i sommar. Men jag har gått och förälskat mig i lusthus så ni får njuta lite av ett från Tolsta Fritid AB. Jag går numera under smeknamnet mullvaden. Maken tycker att jag gräver gropar överallt. Idag kom mamma och pappa med en kallbänk som jag och pappa har snickrat. Vi sågade även brädor till en trädgårdskompost som vi nu bara behöver snickra ihop. Sedan sist har jag anlagt ytterligare två rabatter. Ena med stenmur runtomkring och den andra är en rosenrabatt. Där jag satt rosen Heritage en underbar rosa David Austin ros samt en ros som jag inte vet vad det är. Lappen hade ramlat av och när jag skulle plantera den kom jag inte ihåg vad jag köpt. Som sällskap till Heritage satt jag lavendel och kantnepeta. I samma rabatt har jag satt en rosa pion med steppsalvia framför. Jag har än så länge satt 11 rosor jag tycker att det passar bra när man vill ha en romantisk trädgård.

Jag har även satt en buskmagnolia som heter Merill om jag inte minnns fel. Utmed samma plank ( det finns ännu inget plank men jag jobbar på det) har jag satt klätterrosen Constance spray en rosa klätterros. Har även satt New Dawn på två ställen även den en vacker rosa klätterros. En ros som måste finnas i en gammaldags är Honungsrosen den är inte en fylld ros men den är tålig och kraftigtväxande och blommar överdådigt. Vi får se om jag lyckas med den. Jag har grävt så hela kroppen värker men vad jag förstår är det viktigt att man gör förarbetet ordentligt. Jag har även beställt två stycken Stanwell Perpetual en vitrosa pimpinella ros som jag hoppas ska trivas bakom huset. Vad mer har jag gjort jo jag har köpt en vit klematis pga omslaget på den nya tidningen Trädgård & Blommor. Men jag hittar ingen bra plats för den. Vill ju helst inte sätta så mycket utmed husgrunden pga fuktskador på grunden och då är det svårt med alla klängväxter. Jag har även köpt en violett klematis som heter Laursten som ska klänga på våran 1 1/2 meter höga björk stubbe. Som ni märker så går jag inför detta projekt med samma energi som renoveringen. Jag verkar inte ha något mellan läge. Antigen på eller av. Man får försöka se det som en fördel. Mormors rabatten utökas ständigt med nya exemplar idag satte jag någonsorts klocka och jag sådde även lupiner och fingerborgsblommor.

Har även köpt en blåbärsbuske som kan ge upp till 15 liter på en buske men vi får väl se hur det går med den saken. Det ska bli så spännande att se hur allt tar sig efter en så intensiv vår. Har man tänkt rätt när man placerat plantorna och passar dom ihop?

Övertalade min gullige granne att ta ner tre granar från tomten också så nu ska jag plantera min köksträdgård där istället efter ordentlig jordförbättring naturligtvis.Foto: Florums

Mina stora projekt ligger fortfarande på planerings stadie då det blivit problem med finanseringen. Men ännu hägrar insyns planket och mitt växthus. Har hittat ett från Florum som inte verkar så tokigt. Vackert, gediget och inte så dyrt. I slänten framför huset skall det göras en terass där jag ska ha min köksträdgård. Oj oj det verkar ligga så långt fram i tiden. Jag vill även ha en redskapsbod byggd i lösvirke i gammal stil. Det är ju svårt att hitta snygga bodar har tittat lite på coops och Bauhaus och är inte så imponerad.Foto: Trähuset

Denna är den enda jag hittat som tilltalat mig något.

24 kommentarer:

Elzste sa...

Jisses vad du har jobbat. Inte konstigt att man inte sett dig här inne *s*. Det låter som om det skulle bli en härlig trädgård du gör och man hoppas få se bilder på den så småningom.
Kram

Lisa sa...

Vilket underbart lusthus från Tolsta! Låter som om din trädgård kommer att bli ljuvlig!

/B sa...

Wow, vilken trädgårdsflit! Kommer att bli så fint hos er ...
Jag är också helt inne på både växthus och snygg boda. Vår boda, som ska tillverkas av lokalt snickeri, ser ut som funkisbodan (F8 tror jag den heter) på denna sajt:
http://www.tradgardshus.se/
Växthuset får dock vänta.

/B
www.lyckligagatans.blogg.se

Mimmi sa...

Vilka fina växter du har valt! Jag är också sugen på new dawn, honungsros och fler klematis, visa gärna bilder på dem sedan! Jätterart lusthus, ett sånt skulle man ha :-)

an angel at my table sa...

Elzste: Som sagt har jag haft fullt upp i trädgården. Lovar mer bilder framåt sommaren.

Lisa: Tolste lusthus är en dröm.

B: Tack för tipset deras funkis bod var ursnygg.

Mimmi: Jag är så spänd på att se hur allting tar sig.

moderncountry sa...

Oj, med så mage busker og planter kommer din hage til å se fantastisk ut! Jeg er hetl forelsket i den romanstiske stilen selv og gjør alt jeg kan for at min lille hage skal får et lite Engelsk preg over seg. Det første lysthuset er jo kjempevakker og jeg er helt med i dine drømmer. De ser ikke så annerledes ut, men som alltid er det lommeboka som bestemmer, æsj for en uflaks! Det skal uansett bli gøy å få se noen bilder av din hage!

carina sa...

Lusthuset verkar helt underbart !

Mullvaden... här har du en till som håller på och gräver rabatter och försöker utöka alla blomrabatterna i skärgården. Man kan ju liksom inte få nog...

Kram Kram

Signe sa...

Oj, va duktig du är! Själv går jag mest och småpetar i min trädgård..men det är lite tidigt för plantering än. Du verkar ha koll på hur och var du ska plantera i trädgården, det tycker jag är svårt! Hoppas vi får se bilder från trädgården sen då! :)

Lella sa...

Roligt att läsa om dina trädgårdsbestyr, du jobbar verkligen hårt! Skulle också vilja ha ett växthus som även kan få fungera som uterum för tidig vårfika eller sen kräftskiva :o)
Det låter iallafall som att du kommer att ha en underbar och blommande trädgård att njuta av i sommar, fortsatt lycka till med grävandet.

smul sa...

oh du vet att clematis går att ha i krukor intill grunden va? Ja nu vet jag också det fast jag har ingen grund men ändå!

Pia..... sa...

Tjenare Mullvaden...vilket gulligt namn förresten...hihi.. jag skulle nog kallas för latmasken :) för det är vad jag är just nu...new dawn har jag haft, helt underbar tills den ...dog...ha en härlig dag i trädgården i morgon med...PIA

Anonym sa...

Har likadana drömmar, vill ha växthus, insynsplans och förrådsboda...

Monica sa...

Känner igen mig i mullvadsstilen..har nog grävt runt varenda tuva på de 4 år som jag bott i detta hus..=)..folk tror väl inte man är klok ibland.. Ljuvliga rosor du satt har själv flera av dem som Stanwell Perpetual, New Dawn och Honungsrosen..Du verkar ha många järn i elden, full fart hela tiden och du visar massor av fina bilder..tack.

Mys liv och hem sa...

Hej!Gå in på min blogg så får du se vad som stod i Piteåtidningen i morse.Du är med!

I min vackra värld sa...

Kära du... jag känner sig riktigt lat när jag läser om hur du står i! Och ändå har även jag ständiga projekt... Håller bl a på med omplanteringar och snart även nyplanteringar av mina sådder vid mitt torp. Tänkte då på din klematis, för jag har precis flyttat min som satt intill husgrunden till en stor sten istället, tanken är att den ska klättra och slingra sig över den. Så om du har en stor sten kan det vara ett tips, tror det kommer se jättefint ut.
Fina val du gjort av växter förresten, instämmer med att de passar bra för den romantiska trädgården. Förutom rosor så har jag valt en hel del samma som du till min torparträdgård.
Ser fram emot dina trädgårdsbilder så småningom... ;-)

Poppins sa...

Så många fina rosor du planterar. Constance Spray är en av mina favoriter. Jag lovar att du kommer att älska henne!

Jennyshemochharmoni sa...

Vilken vacker trädgård du kommer att få!! Lika vackert ute som inne :) GRATTIS till omnämningen i Piteåtidningen! KRAM

Sextiotalsvillan sa...

Det är så vackert med lusthus!
Hittade hit genom en annan blogg och nu har jag streckläst allt och njutit av dina underbara bilder. Är själv väldigt fotointresserad och har en inredningsstil som är väldigt lik din. Hit kommer jag att kika in fler gånger och hämta inspiration!

Sextiotalsvillan sa...

Hoppas det är ok om jag länkar...

Jennyshemochharmoni sa...

Jo, din blogg var omnämd i Piteåtidningen idag :) Kolla på myslivochhem.blogspot.com får du se en glimt av vad som stod :)

Lisa sa...

Jag skulle vilja tipsa om ett prisvärt alternativ till trädgårdsbod. Vi byggde en "peter" från byggole förra året. Det gick lätt var jättetillfredställande med nåt som var nytt och färdigt, men samtidigt fick vi den att se lite mer ursprunglig ut med gammalt taktegel på taket äkta faluröd slamfärg på fasaden, tjärade dörrar och så lät vi bli det fula plexifönstret som följde med. Och jag tror vi fick den för 20 000kr.
Lycka till med trädgården!!

Hemmarikets Charlotte sa...

Blåbärsbuske....mäste kollars upp. Låter som en mycket bra ide! Grattis till att Piteåtidningen uppmärksammat din blogg.

Jennifer Ramos sa...

love the red shed, mine is light blue and i really HATE it.
www.madebygirl.com
http://madebygirl.blogspot.com/

Anonym sa...

情趣用品,情趣,A片,AIO,AV,AV女優,A漫,免費A片,情色,情色貼圖,色情小說,情色文學,色情,寄情竹園小遊戲,色情遊戲,AIO交友愛情館,色情影片,情趣內衣,情趣睡衣,性感睡衣,情趣商品,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片,成人貼圖,成人圖片區,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室 ,哈啦聊天室,尋夢園聊天室,聊天室尋夢園,080苗栗人聊天室,080聊天室,視訊交友網,視訊借錢,黃金,黃金回收,黃金價格,黃金買賣,當舖,中古車,二手車成人網站,成人影片,色情,情色網,情色,AV,AV女優,成人影城,成人,色情A片,日本AV,免費成人影片,成人影片,SEX,免費A片,A片下載,免費A片下載,做愛,情色A片,色情影片,H漫,A漫,18成人,情色電影,自拍,成人電影

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...