Trädgården

Foto: Mari Eriksson

Tänkte visa er dom växter som blommar i min trädgård nu. Denna akleja köpte jag på Ulriksdahls handelsträdgård. En av mina favoriter.


Foto: Mari Eriksson

Jag har satt tre förgätmigej runt min vita ros. Vit och blått är så vackert ihop. Jag har satt perennerna så att det kommer att se ut som små buketter. Rosen har jag dock en misstanke om att det inte kommer att vara rätt sort. Jag har satt en Gråsten och nu när jag läst lite mer är det nog mer en Iceberg som jag skulle ha satt. Den har lite mer gracila grenar än Gråsten som kanske är mer stelt upprätt växande. Är det någon som vet hur den växer? Jag kan ju alltid flytta den senare.Foto: Mari Eriksson

Vid trappan står en av mina många zink baljor som jag har fyllt med vackra mini-pensér.


Foto: Mari Eriksson

Detta är precis utanför éntren. På vänster sida skymtar den stora mormors rabatt jag just anlagt. Vid räcket ner till källaren har jag satt en klematis. Vet inte om det är den bästa platsen men jag tyckte att den blev så söt där. Längst bort på vänster sida om ute möblerna har jag satt min ena New dawn och en honungsros. Det är där jag ska sätta upp mitt ena plank som dessa rosor kan klänga på. Vit målat gammaldags plank naturligtvis.

19 kommentarer:

Pia..... sa...

Hej..det kommer att bli fint med vitmålat plank....klätterrosor...ser det framför mej:) ..ha en goooo kväll...PIA

Marie sa...

Jättevackra bilder!

bagateller.se sa...

Åh, vad trevligt att få se lite trädgårdsprojekt! Ser jättetrevligt ut! Och så tar du ju så fiiina bilder :) /Terese

Elzste sa...

Blommar din akleja alla redan? Jag har fullt av såna i mina land, men hittills har jag itne sett några blommor. Det ser jättefint ut i din trädgård. Blir nog bra med gammaldags VITT plank också *s*.
Kram

LantlivsAnette sa...

Jättefint ! Och vilka fina trädgårds möbler du har !Längtar så ut till min trädgård men här uppe i norr måste vi vänta en månad till !Hälsningar Anette

Vildängel sa...

Förgätmigej är ju bara så himla söt! :)

signe sa...

Vackra blommor och vackra bilder! Kul att få se! :)

Mollys Hus sa...

Jätte söta bilder! Jag har länkat till dej, hoppas att det är ok.

TiniTott sa...

Så fina bilder =) Av någon knepig anledning finns det inte penseér att köpa uppe hos mig iår, ska försöka hitta i helgen. Vill oxå plantera =)

Anonym sa...

Förjätmigej har jag inte sett sen jag var liten, dom är ju för ljuvliga! Ser att du också gillar zink...

Liivia sa...

Jag tycker din blog, alla är vackra!

Marie sa...

Roligt att se några bilder från trädgården. Du är ambitiös och jobbar verkligen för att det ska bli fint. Det är ju inte en helt lätt trädgård att anlägga, men du ser ut att vara på god väg - med "mormorsrabatt" och allt.

Jag gillar också aklejor och förgätmigej. Det finns nog spår av det i någon av rabatterna runt stenarna och vid husknuten nedanför balkongen. Under körsbärsträdet i kanten av gräsmattan finns det (vild)förgätmigej sedan gammalt. Kommer inte ihåg om den alltid varit där eller om jag planterade en och den sedan spridit sig.

En klematis (vit) vet jag att jag planterade vid hasseln bakom trädgårdsmöblerna. Den levde verkligen en tynande tillvaro, men med din energi och kärlek till blommorna kanske den vill prova på att växa. Det låter också fint med klematis vid den höga björkstubben, som du skrev om i ett tidigare inlägg. Vi sparade så mycket av björken när vi sågade ner den för att kunna hänga hängmattan där(den var alldeles för stor för att stå så nära huset).

Men Mari, har du några bilder från ert kök? Jag är verkligen nyfiken på att få se hur det blivit, med den nygamla spisen och allt annat arbete som du och din man lagt ner.

Många varma hälsningar från Marie (huset f d ägare)

Viktoria sa...

Vackra bilder!

hulukvarn sa...

Åh vad härligt ni ser ut att ha det!! jag älskar också zink!! ha en fin helg!

karin a sa...

Så kul att se bilder från din trädgård! Det är samma speciella ljus/skimmer i dina bilder på blommor utomhus som alla andra du visat. Härligt! Det kommer bli jättefint med det du har planterat. Klematis brukar vara ganska tålig så länge det inte är allt för torrt eller alltför blött kring foten. Gödsel, benmjöl, gör den extra glad!

Guldkant På Livet sa...

Hej, men oj, din blogg var det länge sen jag var in och kommenterade på, hade glömt bort att du fanns, tack för att du tittade in till mej så jag hittade tillbaka!

Du har ju sååå mycket ljuvligt och vackert här, vilken gullig plantering av violpenseérna i zinkabaljan och allt annat. Underbar blogg!! Mari.

snusanna sa...

När det handlar om att välja rosor till trädgården är det både trevligt och praktiskt att hälsa på vuxna rosor under sin blomningstid i något rosarium. I Norrköping finns ett utormordengligt rosarium (Himmelstalund). Fredriksdals rosarium i Hbg är dock favoriten. Där ligger även Flora Linnéa (www.floralinnea.com) som har trevlig och kunnig personal samt god kvalité på det stora sortiment av rosor (och annat) som de har till försäljning.

Bodil sa...

Vilka vackra och inspirerande trädgårdsbilder. Zinkbaljor kan man aldrig få förmåga av. Jag äger bara en så jag måste nog investera i några fler. Kram.

pernilla sa...

jag blir alldeles svag i knäna när jag ser de fina blommorna! lila violer... mmmm:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...