Mari förnekar sig aldrig

Foto: Mari Eriksson


Vår bil var på verkstaden härom dagen så jag var tvungen att gå hem från stan och gissa vad man ser som man annars missar när man tar bilen! Jag passerade en herre som lastade ett flak fullt med skräp för att slängas på tippen och då vässar man ju ögonen. Det som andra ser som skräp är det jag inreder mitt hus med! Efter en snabb överblick ligger den där en liten söt zink balja med fina handtag. Så jag väntar in ägaren och vi kommer i samspråk. Det visar sig att han håller på att röja huset för att sedan sälja det. Han snappade väl upp mitt intresse för gamla hus så jag blev inbjuden på huse syn. Det var som att stiga in i 50-talet, det äldre par som bott där sedan 30-talet hade inte slängt en grej. Man kunde se den forna prakten under 70-tals renoveringen. Det fanns saker överallt. Han hade försökt få släkten att ta det dom ville men ingen var intresserade av gammalt skräp så hör och häpna jag fick detta lilla bedårande bord! Förstår ni så generöst, jag fick även en vit skål i pressglas och 5 stycken oöppnade tapeter från 60- och 70-talet med härligt stor mönstrade blommor. Jag återkommer med bild på dessa.

I ran into a man on the street that was cleaning out his parents old house and after standing there chatting for a bit he offered to show the house. It was amazing inside the time had been standing still. It was things everywhere. He gave me this beautiful table because nobody in his family wanted it. He also gave me some old wallpaper from the sixties ( look out for pics) and a white glas bowl. That made my week!!

23 kommentarer:

linnea-maria sa...

Ja man kan inte fatta allt som slängs. Tänk om folk kunde begripa att det finns faktiskt värde i gamla grejer. Det är väl kanske inte så lätt när man är ensam och gammal. I min stad så har vi en kommunal återvinning/second hand som kommer och hämtar grejerna. Även kyrkorna har second hand och hämttjänst. Hade jag tid över så skulle jag nog hänga rätt så mycket på tippen. Dina fynd är jättefina! /linnea-maria

linda sa...

Så heldig du har vært!! Det blir spennende å se tapetene!! Kom over bloggen din for en stund siden - og her har jeg hatt masse hygge - utrolig fine bilder!!

Anonym sa...

Vackert bord! Och vackert möte! Vilket fantastiskt sätt att skaffa nya saker till sitt hem. Det är något helt annat än IKEA och Mio.
Kram från Marie i Stockholm (som för ett år sen bodde i huset som nu är ditt!)

Anonym sa...

åhh Mari...ska du verkligen måla det? Det är ju jättefint precis som det är!!

Jennie sa...

Vilken tur du har och vilket spännande möte! Den vita skålen gillar jag verkligen, kanske kan fixa närbild på den??
Ha en bra dag/Jennie

Birka sa...

Sann lycka. Vilket kalas det blev av en vanlig dag. Ibland är det bra att visa framfötterna och faktiskt våga fråga!

malo sa...

Vilken skatt! Bordet är jättefint (björk?) och man blir ju nyfiken på tapeterna. Passar på att komplimera de otroligt fina barnrummen du har nedan. Fantastiska!

Randi sa...

Vilket fint möte ...!
Hoppas verkligen att du inte målar det fina bordet vitt. Ser ut att vara björk. Det är ju underbart vackert!
Ha en fortsatt skön helg!

elin1976 sa...

Så heldig du er....gleder meg til å se. Ønsker deg en flott lørdags kveld. Masse klemmer fra Elin:O)

Anonym sa...

Vilken härlig vardagslycka!

My little footprints sa...

Hei!
må si du har vært heldig. Det var godt at bilden din røk, ellers hadde du jo aldri fått alle disse fine tingene!
Klem fra Beth

Lella sa...

Vilket perfekt möte, du som förstår att uppskatta dessa äldre ting och en man med en släkt som inte har det förståndet. Han blev nog lite kär ;o)

Lime sa...

Låter ju nästan som en dröm :-) Det finns säkert ett och annat sån't där hem - orört från 50-60-talet. Kul att du fick en titt!

Tea sa...

Så heldig at bilen var på verkstedet akkurat den dagen!:) Bordet er kjempefint og jeg er spent på å se tapetene du fikk. Dette er første gangen jeg er innom bloggen din, men hit kommer jeg nok senere også! Kjempemange fine bilder og ordentlig inspirerende!

Jennyshemochharmoni sa...

Ibland är det suveränt att ha bilen på verkstad ;) Ha en bra vecka! KRAM

Sagalisa sa...

Japp,det är lika roligt varje gång!Det andra kastar är guld värt för mig,funderar allvarligt på att söka jobb på tippen!!!
Jag har oxå hittat ful/snygga blommiga tapeter o frågan är ska de användas på en vägg eller ska man kanske klä en liten byrå?
Ha det så bra/Anna

Hvita sinnen sa...

Jag ryser så vackra foton du tar. Jag är helt förälskad i dina barnrum! Och denna vackra musik till, helt underbart. Tack för att du lägger ut dina bilder!!

Sextiotalsvillan sa...

Ibland kan det vara roligt med verkstadsbesök ;) Och jag blir inte alls avis, nej då :)

Ha en bra vecka!
Kram Maria

Anonym sa...

Hello!
Tycker heller inte du ska m�la vitt! Titta bara p� bilden: oerh�rt vackra mjuka f�rger ihop.
Vilken flax du har! Chris

Betty sa...

Ja tänk att det som är skräp för en del är rena fynd för andra! :)

lyckoskatt sa...

blir inte lite avundsjuk. bordet är fantastiskt fint. och tapeter från 60 och 70 kan man ju göra SÅ mycket med. grattis till dig!

Evasleva sa...

Men åh vilken lycka! Vilket fynd! och en rolig historia till dina nya saker, det är alltid kul :)

Mys liv och hem sa...

Oj,vilken lycka bara att få gå in där och titta och sen få ett så vackert bord och fräna tapeter är ju så roligt...Jag hade velat vara med dig :(..Hoppas att jag också går förbi en sån städning nån dag.Ha det gott

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...