Så plötsligt händer det ...Efter att ha hussurfat på hemnet i fem år så känns det så underbart att bokstavligen äntligen ha hittat hem. Det var kärlek vid första ögonkastet när vi en vacker höstdag första gången såg huset. Till och med min praktiske och osentimentala man föll för husets charm. Ända in i det sista var jag fylld av harm över att precis ha förlorat mitt drömhus nr 1. Men vår underbare mäklare sa lugnt att vänta bara tills jag visat dig detta hus så kan du släppa det andra. Men hela vägen ut till huset orerade jag om hur orättvist det var och så vidare men så körde vi upp på gårdsplanen och jag tystnade tvärt. Framför oss låg ett om inte ännu charmigare hus. Lika stort och samma avstånd till storstaden men mer av den gamla charmen bevarad och tillgång till kommunalt vatten och avlopp och en underbar uppväxt trädgård. Det finns bland annat ett 10- tal gamla äppelträd.
Det är mycket att göra men det är ett kärt besvär. Jag har redan en tjock pärm med planer på den förestående förvandlingen. Först måste man göra dom tråkiga bitarna som byta värmesystem och koppla på kommunalt vatten och avlopp. Nytt kök på nedre botten där en vägg slås ut så att man får ett stort härligt lantkök och köket på övre plan görs om till badrum. Alla väggar och golv ska målas vita, gråa eller oljas in med vitpigmenterad hårdvaxolja. Trappan till övervåningen måste jag klura lite på idag finns det knappt en hall och trappan försvinner upp utan en härlig svängd och utsirad trappräcke och steg. Vi kommer att använda mycket gammalt material som återanvänds tex gamla glasdörrar och fönster så att den gamla atmosfären i huset bevaras. Fräscha upp fasaden jag kan tänka mig ett nytt tak och kanske en vit nyans med gråa fönster. Så fort vi har möjlighet ska vi bygga till en glasveranda på framsidan. Trädgården ska få ett stor vitt träväxthus och köksträdgård. Jag ska plantera massor av rosor, pioner och klematis kommer att planteras. Till min stora sorg så flyttar vi nu mitt i vintern så jag kan inte ta med mig någonting från min trädgård i stan.

Följ mig i min renovering.

Jag vill även ännu en gång tacka alla som stöttat mig med härliga mail och kommentarer när vi inte fick det andra huset men nu har det löst sig till det bästa. Detta är ett ännu bättre hus och alla som sa att det är alltid en mening med allt och att det löser sig. Jag hade svårt att ta det till mig då måste jag erkänna. Det är nästa så att man blir lite smått religiös.


22 kommentarer:

Dessie sa...

Åh grattiiiiiiiiis!!!! Så roligt att läsa att det löst sig så bra för er. Jag har just också blivit "av" med det totala drömhuset som jag föll hals över huvud för direkt jag såg det. Men tyvärr så var det maken som stoppade och sa att det inte kändes rätt... Sorgen är enorm men jag kan inte flytta in själv så vad att göra. Nu hoppas jag på att ett nytt hus som fyller mina krav dyker upp och din historia har fått framtiden att se lite ljusare ut just nu.=)

Ha en bra dag.

Kram Dessie

Lilla Huset sa...

Hej!
Jag har följt din blogg ett tag och berördes av ditt förra inlägg. Men på något konstigt vis så brukar det ordna sig, det som inte är meningen är inte meningen för det lurar något annat bakom hörnet. Jag har upplevt det så många gånger själv och är nu så övertygad om att, går det förbi dig - ja, då är det en mening med det. Ett stort grattis till er och erat drömhus. Ska bli så roligt att följa er renoveringsväg./Kram Merja

Anonym sa...

Grattis! Kan förstå känslan, vilken skatt ni hittat! Önskar er lycka och arbetsglädje i renoveringen! Följer såklart!

Skön adventstid.

Loella sa...

Hej Marie!!!


Så roligt! Verkligen, jag har följt din blogg och dina inlägg om er resa, precis som ovan berördes jag av ditt förra inlägg. Vad härligt att allt ordnat sig för er och det ska bli en fröjd att följa er resa och hus


KRAM Loella

Naturally Carol sa...

How lovely to find a beautiful house to make your own, with plenty of land and an apple orchard. It will be a pleasure to see the renovations as they occur.

jette sa...

Smukt hus! Tillykke med det, det bliver spændende at følge renoveringen.

-Mia- sa...

Å, så gøy!!! Gleeder meg til å følge med deg!! Ha en super dag!! Klem

Börjelundskan sa...

Åhhh, himmel vilket drömhus,.... den underbara atmosfären, når ända fram i Blogglandia (fniss). Har följt med i den spännande dragkampen, var ledsen för er skull. Men när gudarna har planer så får man snällt följa med, och det visade sig ju att vare ett lyckoskott som heter duga. :D
Stort grattis till er och lycka till på er resa med erat hus. Jag ska följa troget alla inlägg i ämnet, ska bli såååå spännande.

Många kramar. Cin

Trefemtien sa...

Å, så glad jeg er på deres vegne!!!! Da jeg leste historien din ble jeg så trist og kan virkelig forstå din fortvilelse... Jeg er fortsatt på leting etter drømmehuset og når man da endelig finner det så må det være en stor sorg å miste det igjen. Så du fortjener virkelig å ha funnet et enda bedre hus!!! Gratulerer så mye, nå ble jeg utrolig glad:)

Söta Prickar sa...

Underbart!!! Så glad för din skull!
Massa kramar till dig,
flyttar ni långt bort från oss, hinner du komma förbi en sväng någon gång?
Kram Kram Lotta

Rebecca / Sanctuary sa...

What a stunning house, so so happy for you! Can't wait to follow your journey in doing it up with your great sense of style and aesthetics!

Made in Persbo...Carina sa...

Stort GRATTIS Mari!!! Vilken lycka för er!
Lycka till med allt nu.

Varma kramar, Carina

Vintage House sa...

Hej
ETT MEGA STORT GRATTIS TILL ER!
Så underbart kul och huset ser helt gudomligt ut...
Skönt att allt löste sig till slut..
Ha det så himla gott!
kram
sandra

Vida sa...

helt ljuvligt hus...önskar dej all lycka och glädje med er nya skönhet..
ska bli så roligt att få följa dej..

promenadpåvitaängar
Vida

Modern Country sa...

Åååh GRATTIS Mari !! Jeg er så glad for deres skyld! Så herlig at dere fant dette fantastiske huset. Det ser jo så idyllisk ut med epletrær og grønne omgivelser. Tenk at livet kan ta slike vendinger. Ser frem imot og se og høre mer om alle planer, dine drømmer får iallefall mitt hjerte til å banke fortere. Vi søker jo selv etter det rette huset, men det tar sin tid. Kan bare tenke meg hvor lettet og glad du må føle deg nå :) Herlig !

Ønsker deg all Lykke til, håper du får et langt og skjønt liv der med din familie.

Varme klemmer
Aina

Anonym sa...

A vad glad jag blir för din skull.
All lycka till o jag ska följa din renovering det ska bli kul

Kram
Rosie

Anonym sa...

Åh, vad jag har väntat och väntat på att ni skulle hitta drömhuset. Det ska bli jättekul att följa med er renoveringsresa i det vackra huset. Lycka till....
Kram Randi

Abbie sa...

Hi Mari! I'm happy to hear that you finally have your new home. I felt the same way when we missed our first house through a Calgary mortgage company. It was a good house, but we need to move for my husband's work.

After 3 months, we were lucky to meet the Edmonton best mortgage company, that eventually granted our wish to have our house this Christmas. Richard and I were so busy decorating our house. We fell in love to it the the very first time we saw it.

STILinredningochdesign.blogspot.com sa...

Gud vad kul! Stort stort grattis. Ser lovande ut. Och med er fina touch så kommer det bli underbart :)

Har följt din blogg länge innan och hoppas att vi nu får följa er renovering här på bloggen

Kramn madde

Lily sa...

Så härligt och skönt att det har ordnat sig :)
Kram Lily

Drömmar och Lycka sa...

Vad glad jag blir för er skull när jag läser detta underbara inlägg. Och vilket hus sen. Magiskt, ett riktigt drömhus! Hoppas flytt och allt kommer gå bra för er!

Ha det gott! kram Linnéa

mamman i det lilla gröna huset. sa...

Så roligt! det här blir en spännande resa som jag med glädje kommer följa på din blogg. Vilket jätte projekt men ack så roligt att få sätta sin egen prägel. Utifrån vad jag tidigare sett och läst på din blogg så känns det ju som huset kommer passa er som handen i handsken. Grattis!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...