Köket

Foto: Mari Eriksson


Ursäkta att plågar Er med detta!!! Men jag behöver verkligen lite råd. För det första det tar mig emot att ta bort det gamla välbevarade köket från 1800-talets slut. Även om jag skulle besluta att göra ett helt nytt kök så ska jag absolut spara köket och kanske sätta in det i en framtida gäststuga eller använda partier till skåp och dylikt. Jag har total ångest över vilket kök jag ska ha!! Imorgon ska jag mäta upp köket ordentligt och åka till Kvänum och få hjälp med en köksplan. Frågan är om jag ska ha kvar det gamla köket men då riskera att förstöra det för mycket då jag måste ha in diskmaskin vid diskhon, diskho under fönstret, gasspis på 90cm osv. Ska allt det in blir det bara kaffeved av det gamla köket.

En annan sak jag funderat på är att inte ha något mer kakel än under spiskåpan. Den gamla pärlsponten är så fin.

Jag har tänkt mig att ha vit marmor som bänkskiva och en stor butler zink under fönstret. Pärlsponten ska målas vit men inte fortsätta in i matrummet annars blir det för mycket pärlsont och kommer det bli snyggt nu när jag öppnar upp väggen?

Inga överskåp utan bara öppna hyllor.

Sedan kommer jag till nästa frågetecken om jag bestämmer mig för att rita ett nytt kök som jag måste säga att jag börjar luta åt vet jag inte vilket sorts kök jag ska välja. Jag tycker mycket om dessa danska vita kök och Leilas kvänum- inspirerade kök eller Paul Masseys mer personliga och råa. I näst post ska jag visa dom kök jag tvekar mellan.

Så här har jag tänkt:

Bild 1 och 12 Denna gamla spis är ful och jag skulle vilja byta ut mot en fin svart Husqvarna som sitter centrerad under kåpan och vitmurputs omkring och ett murat hål för ved. På vänster sidan blir då hela köket. Alternativet jag funderat på är att behålla den och måla den vitare med någon färg som håller för stark värme. Ska visst finnas sa muraren. För det är inget fel på spisen i sig den håller 25 år till och kanske att denna stora spis värmer mer än en liten gjutjärnsspis!

Bild 2-3 Detta är åt andra hållet. Jag tänkte i en första fas inte göra ett L kök med arbetsbänk under det låga fönster med fönster låda. Kanske på sikt om jag behöver mer arbetsytor. Nu tänkte jag ställa ett bord med hyllor under som en köksö. Väggen på vänster sida skall rivas och öppnas upp till rummet bredvid för att få en matsal där jag kan ha ett stort bord och höga skåp för porslin.

Bild 4-5 Detta fina överskåp är ännu ett beslut förknippas med ångest. Om jag gör om köket måste gasspisen tyvärr stå här. För visst är det fult att klämma in en ny modern smeg eller ilve spis på 90 cm under den låga kåpan där den gamla ved spisen nu står. Jag vill nämligen ha en fungerande vedspis så att man kan få lite värme i köket samt ha en läcker gasspis på 90 cm från smeg eller Ilve. För att komplicera livet ytterligare finns det bakom detta skåp ett blind fönster som jag också skulle vilja ta upp. Tänk er två fönster på rad. Men då finns det inte plats för spisen nära diskhon som jag vill ha under fönstret till vänster. En stor butler zink med skåp under och kran från England samma som jag hade till mitt förra kök.

Bild 6: Här tänkte jag ha diskbänken med diskmaskinen på vänster sidan om den.

Bild 10 Matsalens vägg som kommer att tas bort.

Bild 11 Man ser köket på håll genom den nya matsalsdelen.

Bild12 Den fula vedspisen som jag inte vet vad jag ska göra med.

Vad hade ni gjort? Mottar tacksamt råd och tips. Imorgon kommer snickaren och börjar riva väggar och dom gamla linoleummattorna. Nu börjas det...

Många kramar

Mari

40 kommentarer:

Nanna sa...

Finns det ingen antikarie (eller hur det nu stavas?) som du kan rådfråga på hur du ska bevara köket bäst? Kvänum är visserligen snygga och har allt i massivt trä men det kostar ju därefter... Ballingslöv är ju också ett alternativ. Jag tycker att du ska rådfråga på ett ställe och sedan ta med dig skissen eller liknande och gå till en oberoende expert (arkitekt, snickare etc) och fråga.

Norrfrids Eija sa...

Frågar du mej så finns inga alternativ - bevara ALLT i detta kök, ett nytillverkat kan aldrig mäta sig med denna skatt som ni har kommit över! Jag skulle dö för att få ett sånt kök...jag lovar, om ni maler ner allt till beståndsdelar i detta kök kommer du efter några år att bittert ångra ingreppet. Detta svar kanske inte var det du ville höra men herregud det finns så få original bevarat i detta land. Jag föreslår att du kontaktar en byggnadsantikvarie innan ni gör något alls med köket!!!! Ber om ursäkt om jag låter brysk men jag vurmar så över gamla hus och vill man inte acceptera ett gammalt hus med dess charm och skavanker är det nog bäst att man köper ett nytillverkat hus. That´s all...
Eija

Norrfrids Eija sa...

Ja, förstår din ängslan över alla dessa beslut som måste tas! Mitt förslag är att eftersom du inte gillar spisen (vilken jag tycker är helt charmerande, passar in i stilen i köket) sätter du in en smalspis som också ger värme och så nya spisen bredvid. Diskhon skulle jag låta vara alldeles som den är, ny plåt kan inte mäta sig med gammal kvalitet. Byt kran om du vill förnya och sätt upp kakel ovanför hon. Allt detta kostar bara en bråkdel av allt som ni har planer på att göra. Så slipper du våndas över eventuella felbeslut också! Där har vi alla funktioner som behövs i ett kök! Och elementet under fönstret får fortsätta avge värme utan att täckas för av ett köksskåp.
Jag skulle också avboka snickaren för att få tid att fundera och bo in mig för att så småningom komma fram till beslut som håller i längden! Öppna planlösningar hör inte hemma i stora hus som ni har. Tänk istället hur skönt det kan vara att kunna stänga dörren när ni avnjuter middagen i er härliga matsal och slippa se all smutsdisk och förödelse efter allt kockande. Köket är ju stort nog att rymma ett frukostbord åtminstone!
Ja, här har du mina råd och synpunkter, så jobbar vi i vårt gamla hus, dvs försöker acceptera bristerna och skavankerna som ju är en del av charmen med att bebo ett gammalt hus. Som lätt går förlorad om man har för bråttom...
Eija

Åsa sa...

Hej! Kunde inte hålla mig från att kommentera :-) ljuvligt hus och ljuuuvligt kök. Jag hoppas så att du tänker om och bevarar allt du bara kan. Flytta överskåpet och ta fram fönstret låter som en bra ide... Vi köpte själva ett stort härligt hus i somras och var väldigt bestämda vad som skulle göras. Vi tvingade dock oss själva att vänta och nu 6 mån senare har vi en helt annan syn på det hela... Nyttigt att "bo in" sig... Tack för trevlig blogg, mvh Åsa

LantlivsAnette sa...

Jag håller helt o hållet med Norrfrids Eija här ovan...BEVARA köket såklart, finns inget annat alternativ !! Höj den till standard höjd genom att sätta högre socklar under..
Kraaam Anette

Millygarden sa...

Oj så svåra beslut! När jag läser så känns det som att du drar åt ett nytt kök! Min allra första tanke när jag såg bilderna är behåll det fina platsbyggda delen och bygg till med marmor skivor och butler zinken som du berättar om och byt till en snygg spis och modern kyl och frys och nåfra moderna lösa köksdelar.

Lycka till med projektet!
Kram Marina

Nordingården sa...

Jag hade lagt ut en trasmatta och ställt in en kyl och börjat laga mat, jag hade bevarat allt som det är, vilket drömhus, stort grattis till det hus som bara finns i mina drömmar, så läckert!!! Mari.

Vintage House sa...

Hej
Eftersom jag själv renoerar kök just nu och försöker hitta så mycket gammalt som det går så tycker jag till 100% använd dig av det gamla, det går aldig att hitta något som det och ta du bort det kanske du en dag ångrar dig djupt.
Hade själv behållt allt gammalt, älskar det.....
kram
sandra

Lundagård sa...

Hej och GRATTIS till ett fantastiskt hus! Jag blir alldeles knäsvag och till mig över ert FANTASTISKTA kök och skulle helst få telefonnummern till er snickare och förbjuda honom att komma in i huset i morgon! :-)

Med ett sådant fantastiskt kök och hus hoppas jag ni kan lugna ner er med renoveringsivern och verkligen tänka efter. Håller med Eija fullt ut, ja det låter hårt, men we have been there, done that och jag vill bara råda er från att göra misstag! Rör ni köket kommer ni antagligen i något skede att ångra er. Att flytta det kan också vara svårt utan att förstöra det. Panelen skulle jag heller inte måla i första taget. Det låter klischéaktigt, men är ändå det bästa råd man kan få, bo in er ett tag innan ni gör något förhastat som ni bittert ångrar sen.
Man har sina planer, visioner och vill att allt helst skall vara klart genast, men det lönar sig i längden att inte ha för bråttom.

Riva vägg... det skääär i mitt gamla hus hjärta. Tänk att bo som det är, det ser perfekt ut, till ingen kostnad alls istället för att sätta massor med pengar på sådant som aldrig i världen kan mäta sig med det som ni nu har.

Puh, hårda ord när ni tänkt annat men det är mina råd.

Lundagård sa...

Kom ännu att tänka på, ifall ni verkligen vill ha ett nytt kök, kanske det skulle vara en idé att sätta det nya köket i ett helt annat rum för att kunna behålla originalköket, kanske som hjälpkök, tvättstuga eller varför inte som arbetsrum.
Spisen också, den är ju hur snygg som helst, om några år en sådan som alla kommer att tråna efter :-)

Lilla Huset sa...

Herregud vilken skatt ni har kommit över. Försöka att bevara det och göra det funktionsdugligt för en modern familj idag, skulle jag ha försökt mig på. Lyssna på huset och se vilken köksstil som bäst smälter ihop med huset är mitt råd till dig. Eller är det så som Lundgård ovan frågar, kan du ha köket någon annanstans och använda detta utrymme till något annat. Jag själv hade Kvänumkök i mitt gamla hus från 1800-talet och det smälte in helt ok men hade jag haft denna skatt. Nej, då hade jag nog avstått ett nytt kök från fabrik och återanvänt det som finns och tagit hjälp av en kunnig snickare./Kram Merja

Gnistrande snö sa...

Wow, vilket härligt hus, vilken potential! Kul att så många fina tidstypiska kvaliteér finns kvar i huset.
Men du den gula emaljspisen är inte ful! Den är ju superläcker, kolla bara in den coola instrumentpanelen. Skulle aldrig byta ut den spisen, Dessutom så tror jag att det där är en grymt bra spis, en räddare i tider av strömavbrott, bistra vintrar etc. Jag skulle som sagt låta den stå kvar, och behålla så mycket som möjligt av denna pärla till skeleskifteskök, och möjligen satsa på något nytt spännande i mitten av rummet.

Ha det så gott och lycka till med alla projekt!

Norrfrids Eija sa...

Hej Mari, det är jag igen, gnällspiken, he he! Jag kan bara inte släppa detta, att ni ens funderar över att skära i detta fantastiska hus gör mej ont ända in i hjärteroten...
Lyssna på ditt hjärta, eftersom du nu tvekar inför köksrenoveringen så tror jag att du någonstans känner att detta inte är rätt...
Snälla, fundera lite till. Läs på byggnadsvårdslitteratur. Åk till ett byggnadsvårdscentra, exempelvis Gysinge, ta in intryck, inspireras. Prata med byggnadsvårdsintresserade. Så många som möjligt. Prenumerera på Gård & Torp, där hittar du även annonser över kunniga byggnadsvårdsinriktade hantverkare. När du har funderat klart så tvekar du inte längre, nej då har besluten mognat och det känns rätt i hjärtat också...
Den snickaren som ni har valt tror jag inte är inriktad på gamla hus, han hade nog avrått er över att ta ner väggar annars...
Om väggen får vara kvar så har ni utrymme att sätta in kyl o frys där. En köksö i mitten löser spisproblemet. Då kan den otroligt vackra och effektiva emaljerade spisen få vara kvar där den hör hemma! Och den bedårande gamla köksinredningen får leva kvar!
Nu blev det en hel uppsats här, men ta det som att dina läsare är otroligt engagerade, sådant tycker jag om själv!
Lycka till!
Eija

Vida sa...

ville bara säga att jag skulle ha väntat med att göra någon förändring tills jag varit på plats några månader och bott in mej..då är du nog mer säker på hur du vill ha det...

man klarar sig med en bänkspis 2 plattor och en ugn några veckor;)

Lyckatillmedvackraköketkram
Vida

Anonym sa...

hej Marie !
Tips från mig Eva vi behöll pälsponten men fick ångra det djupt det drog åt sig os o matfett o blev sunkigt efter ett tag ,vi valde bort pälsponten cch kaklade med vitt kakel runt allt det blev kanon o lätt att torka av.tycker du ska ta o göra ett nytt o frächt kök med nya luckor som är frächa inuti och ta en snickare till råd som kan bygga så det passar husets stil.Det finns alltid en unken lukt i gammalt och gör man då om allt annat så vinner man på att satsa på nytt kök.Vi valde i vårat hus att behålla det gammla måla o fixa ..blev fint men efter ett tag så luktade det unket o det kändes ej frächt.vi rev då ut hela köket igen o byggde allt nytt,,gör ej det misstaget .ett råd bara.byt stommar o lacka luckorna kan gå men snyggast o ha det byggt o få det frächt på plats.det är mitt råd.Nu är vårat kök som vi ville ha det ..lycka till med ditt o tänk att ha bänk vid fönster eller diskho vid fönster är så mysigt att stå o se ut.Kram Eva

Designe sa...

OJ så fint! Håller med Norrfrid! Ta INTE bort! I like it! :)

Made in Persbo...Carina sa...

Hej hej,
Vilket FANTASTISKT kök! Ja hela huset är ju fantastiskt men köket är ju verkligen något extra som har så fin köksinredning. Jag håller med Eija fullt ut! Ni kommer förr eller senare att ångra er om ni river ut det gamla.

Varma kramar och lycka till med huset!
Carina

Fru Ekenstedt sa...

Hej, ser att fler än jag varit så där jobbig och motsätter din renovering men jag måste tyvärr säga att jag håller med dom. vi är just upp i köksplanering vi med och det är verkligen jobbigt men jag skulle dö för att få ha ett kök som ert! jätte fin spis! otroligt med den långa bänken.men jag förstår charmen med att flytta diskhon till fönstret så man kan njuta av utsikt när man diskar.
men spisen FÅR ni bara inte ta bort. vi har en gammal vedeldad spis som är smal med bara en topplatta och den håller värmen hur bra som helst. Och gör ni er av med spisen skicka den till mig :) den är awesome! lycka till i köksångest, men glöm inte att ni har ett fantastiskt hus att jobba med! Kram

Anna-Lena, Drömmar av silver sa...

Oj,oj oj så svårt! Förstår verkligen ditt dilemma. Jag hade valt att spara stora delar av köksinredningen. Om det går skulle jag behålla originalinredningen ungefär fram till den del där diskhon ska börja. Från diskohon till vägg hade jag anlitat snickare som platsbygger en del som byggs ihop med den ursprungliga "gamla". Kostnaden för detta borde inte bli så stor med tanke på att det inte är så många löpmeter och diskmaskinen tar ju också upp lite plats. Gamla originalkök börjar bli väldigt ovanliga och nästan alla mäklare rekommenderar att man inte river ut dem då det är värdehöjande.Själv vurmar jag om kulturarvet... Ett fönster över diskbänken är alltid härligt så jag hade nog valt att flytta på överskåpet alt spara det och placera någon annanstans. Öppna hyllor låter fint. Gasspisen hade jag placerat under kupan och den gamla vedspisen hade jag bytt ut mot en gammal, svart, smal järnspis som placeras bredvid den nya. Perfekt för varmhållning vid stormiddagar. Det är svårt att uppskatta avståndet med en smal järnspis borde få plats.

Det ska bli väldigt roligt att få följa din spännande renoveringsresa av detta vackra hus!

Kram Anna-Lena

Lena sa...

Hej! Helt underbart kök. Behåll...Behåll! Varsamt renovera så ni får ett fungerade kök. Håller med Lantlifs Anette att höja bänkarna o sätta allmogesocklar under. Håller själv på att renovera ett gammalt hus. Köket var redan ut rivet när vi köpte huset, så vi hadde inge val. Det blev ett Broby (ikök) ljus grönt från Kvänum. Har bra ett överskåp vitrin med små lådor under som står på bänken. Hyllor med konsoller allmoge modell från gysinge. Vit perlspont på väggarna, vitt kakel under den murade spiskåpan. Jag tycker oxå att d ska ta kontakt med byggnadsvård för tips o råd, så du inte ångrar dig. Mvh Lena i Luleå

Anonym sa...

Bevara det som är fint köket t ex skåpet på väggen var fint och om du absolut måste måla om spisen måla den svart. Eftersom den kommer att hålla 25 år till spara den. Den ger bättre värme än en gjutjärnspis och ni kommer att behöva det.

Anonym sa...

Hej!

Du har så många, många jättefina idéer ;-) och som jag ser det så finns endast två alternativ. Riva ut allt och göra nytt eller utgå från befintligt och bevara det fina gamla köket. Jag tror inte att du kan mixa i detta fall. Ett kök ska ju kunna användas till fullo och jag tror på det första alternativet, slit ut allt!

STORT lycka till!

Anonym sa...

Er klar over at dnne kommentaren kommer litt sent, men synest absolutt at du skal bevare alt du kan ved kjøkkenet. Det er jo helt fantastisk. De gamle ovnene, skapdørene, KOMFYREN!Det er så mye potensiale og det finnes tusenvis av måter å integrere moderne kjøkkenutstyr inn i designet. Jeg så nylig et kjøkken der alle hvitevarer var malt i samme duse blåtonen som veggen og i ett annet gjemte de vaskemaskinen i et skap. Uansett er du utroliog heldig som har funnet en slik skatt. Krysser fingrene for meg! ^^

Lisas torp sa...

Jag säjer som flera här - behåll köket på något sätt! Det verkar ju vara ett originalkök!!! Helt otroligt och helt unikt! Så många såna fina kök som rivits ut och förstörts genom åren!
Jag skulle helt klart behålla alla skåp - höja dem med en sockel till bekväm höjd! Spisen tycker jag också är jättefin och värmer säkert mera än en vanlig svart vedspis!
Lyssna på Norrfrids-Eja! Håller helt med henne här!
Vilket fantastiskt hus ni hittat, jag kan bara gratulera!!!
Lycka till och känn efter!
Lisa

hemtrevnad marie sa...

Köket är helt underbart, och jag hade behållit det som det var, möjligen byta kran och måla spisen!
kram och lycka till!

fröken knopp sa...

Åhh Marie ni har stora beslut att fatta, o hårda ord har du fått här..:)

Jag tycker att ni ska göra det som känns bäst för er, allt måste ju trots allt funka praktiskt o inte bara vara snyggt, eller?!

Vi har själva precis köpt en gård, även där kommer vi att behöva riva väggar för att få det stora, öppna kök vi drömt om...

Gör det som känns bäst!!!
Du kan detta, det vet jag!! :)

Varmaste Kramarna Elin

In My House sa...

Hihi, HEJ vad söt du är som gillar mitt kök =)=) Dock så är jag totalt dunder avundsjuk på erat hus,,,, och KÖK.... Jag hade absolut inte satt in ett nytt kök där, utan gjort iordning det som redan finns.... bara ändrat små detaljer!!!!!
Åååååååå, jag vill oxå flytta =)=)

Stor varm kram josse

Blomsterverkstad sa...

Ååååh säger jag bara! Så fint! Skulle absolut bevarat allt! Fast jag är inte avis på er, renovera så totalt är inte min grej :) Men du är den driftigaste av alla vet ja! Och huset är redan så vacker - och i dina (era) händer kommer den bara att bli vackrare! Lycka till!!! Största kramen! Minna :)

atelier en ville sa...

wonderful pictures!! thank you!

The Secret Garden sa...

Jisses!!! Vilket kök!! Och vilket härligt hus!!
Satt och drägglade (nästan) när jag såg köksbilderna!! :)
Mitt råd är: gör allt du kan för att behålla köket som det är så mycket som du bara kan!!!
De köken du funderar på, de är säkert vackra, men så VANLIGA, det du har mitt framför dina ögon är OVANLIGT + VACKERT!!
Jag skulle bo in mig ett tag, känna mig för.
Men EN sak skulle jag i alla fall göra, jag skulle sätta en porslinssink, diskho, mitt framför fönstret. Det har jag alltid drömt om att ha. Har en sink, men den står inte under något fönster. Och så funderar du på vita marmorskivor. Det har jag och jag skulle också satt dit sådana! MEN jag skulle låta köket vara så mycket jag bara kunde. Jag gillar färgen också, den där blågrå.

När vi flyttade till det här huset så hade köket rivits ut... MEN som tur var hittade jag originalskåpet ute i ladugården. Tvättade det och satte in det igen. Det är svårt att få plats med allt som man "behöver" i gamla kök. Det är dörrar och fönster och spiskåpor, visst, det är lite krångligt. Men bara man väntar och klurar lite själv så löser det sig.
Att rådfråga snickade och moderna arkitekter...de vill tjäna pengar, allt handlar om pengar. Det är deras egentliga intresse, när de har gjort jobbet går de bara vidare men du, och huset, får leva med resultatet.

Jag ser så många vackra kök i inredningstidningar mm... men det är inte ofta, knappt aldrig som jag sett ett sånt här kök!
Höj bänkarna nedtill, för jag antar att de är låga. Det gjorde vi här.
Det här blev en lång kommentar, men sanningen är den att du sitter på en verklig skatt, både estetiskt, kulturellt OCH ekonomiskt! :) Grattis!!!
kram / Wictoria

Anonym sa...

Även jag måste sälla mig till kören som röstar för att du ska behålla köket så intakt som möjligt. Jag tycker att det är helt underbart som det är. Vore jag i ditt ställe skulle jag hellre rådfråga en arkitekt om hur jag på bästa sätt kunde integrera diskmaskin och andra bekvämligheter i köket utan att förstöra stilen. Det blir både mer personligt och säkert betydligt billigare än att köpa allt nytt.
Eftersom du rådfrågar oss läsare tycker jag mig också märka att du är osäker på om du verkligen ska byta ut köket. Ta vara på den känslan.

Kram Maria

Anonym sa...

Även jag måste sälla mig till kören som röstar för att du ska behålla köket så intakt som möjligt. Jag tycker att det är helt underbart som det är. Vore jag i ditt ställe skulle jag hellre rådfråga en arkitekt om hur jag på bästa sätt kunde integrera diskmaskin och andra bekvämligheter i köket utan att förstöra stilen. Det blir både mer personligt och säkert betydligt billigare än att köpa allt nytt.
Eftersom du rådfrågar oss läsare tycker jag mig också märka att du är osäker på om du verkligen ska byta ut köket. Ta vara på den känslan.

Kram Maria

Familjen i Uttran sa...

Underbart kök, helt plötsligt känns vårt pyttelitet....Spisen är by the way underbar, mycket snyggare än en svart dito :)

Ps. Tack för senast, och för de infina bilderna! Väntar med spänning på att se om någon tidning nappar på kroken!

-Mia- sa...

Blir vakkert uansett tror jeg, for det er et fantastisk utgangspunkt!! Elsker det nye huset ditt!! Ha en super helg!! Klem

Loppisliv sa...

Vilket underbart hus, och köket är ju en dröm allaredan utan att ni gjort ett enda dugg. Jag hade nog lugnat mig lite, bo in er, måla om panel och luckor, in med en snyggt kyl/frys och använd spisen och lev med ert kök, då känner ni snart om det funkar eller om ni ev vill sätta in nytt. Kvänum är ju fantastiskt fint, och dina planer låter jättebra....men som sagt...lugn i stormen tror jag gör att ni fattar rätt beslut som ni sedan kan leva lyckliga med länge länge :-))Lycka till nu! Kram Paula

Anonym sa...

Det finns ingen annan lösning än att behålla detta magiskt fina kök! Ofta faller man för vackra gamla hus med många originaldetaljer, men sedan river man ändå ut dem för att man inte vet hur man ska anpassa dem till dagens standard! Och när detaljerna sedan är borta är husets charm och själen man ursprungligen föll för borta för alltid! Mitt råd blir följaktligen: gör så lite som möjligt. Måla skåpen om de är slitna. Byt i värsta fall ut bänkskivan och stänkskivan om de är i för dåligt skick. Laga sånt som går sönder. Men låt det stanna där. Vi avundas dig alla! /jenny

Viola sa...

Ett så fint kök är värt att bevara. Också den emaljerade spisen.
Kamflänsradiatorer från Lenhovda står högt på listan hos många - här finns de redan. Det är nästan bara att flytta in och börja kocka. Blir allt ommålat tappas också känslan.
Jisses, så fin patina!

Nellie sa...

Har sett att du redan fått en massa råd om ditt kök, så jag lägger bara in en passus avs din diskho. Förstår att du längtar efter en porslinsho (det gör jag med =)!)MEN lås dig inte vid placeringen!! När vi gjorde om vårt kök var jag tvungen att välja på att ha arbetsytan eller diskbänken under fönstret. Kom fram till att jag tillbringar mest tid vid arbetsytan och att mitt fönster över diskbänken ALLTID var smutsigt av diskvatten-stänk, potatisskalar-skvätt mm. Sedan var det inte alltid så kul att titta in på en full diskho fr verandan heller... Du har ett underbart kök och det låter klokt att du nu har bestämt dig för att lugna ner processen och bo in er först. Ett tips till öppningen i väggen också...Det finns en sk gyllene medelväg här; byt ut dörren till en glasad dubbeldörr om du absolut inte kan tänka dig att bevara det precis som det är. Lycka till med huset! Nellie

World Wide Funding sa...

Behöver du ett snabbt lån?
Behöver du finansiering för ditt företag?
Behöver du brådskande pengar för personlig användning?
Behöver låna av någon anledning?
Vill du ha ett nytt hem?

Kontakta oss idag: WORLDWIDEFUNDING2017@GMAIL.COM

Få dina lån nu som vi är certifierade och registrerade långivare utlåning till 2%. Våra tjänster är snabba och väldigt tillförlitliga eftersom du är garanterad att få ditt lån när du ansöker, lån godkänns inom 30 minuter efter ansökan. Kontakta oss nu på (WORLDWIDEFUNDING2017@GMAIL.COM) och få dina lån idag.

World Wide Funding sa...

Behöver du ett snabbt lån?
Behöver du finansiering för ditt företag?
Behöver du brådskande pengar för personlig användning?
Behöver låna av någon anledning?
Vill du ha ett nytt hem?

Kontakta oss idag: WORLDWIDEFUNDING2017@GMAIL.COM

Få dina lån nu som vi är certifierade och registrerade långivare utlåning till 2%. Våra tjänster är snabba och väldigt tillförlitliga eftersom du är garanterad att få ditt lån när du ansöker, lån godkänns inom 30 minuter efter ansökan. Kontakta oss nu på (WORLDWIDEFUNDING2017@GMAIL.COM) och få dina lån idag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...