Updatering i renoveringen


Foto: Mari Eriksson
Idag fick vi taklister som jag under stor vånda har valt. Hoppas att det blir bra. Valet föll på en frigolitlist från Unique decor. Nu kommer dom målas in fint med väggen som ska få en sista stryckning. På snickerierna blir det linoljefärg. Jag provmålade med 2% grönumbra och det ger en varm gråton som jag tror blir bra mot väggarna som blir målade i "stockholmsvit" 0502 y. Vad tror ni? Jag vill ju ha en liten brytning i snickerierna mot den vita väggen. Jag hade ett väldigt givande besök på Gysinge byggnadsvård och från och med nu ska jag måla alla möbler med matt linoljefärg i gråumbra. När det slits får du en härlig patina.

I köket sitter ett underbart pärlspont tak med en dimension som inte längre existerar så mitt lokala snickeri har gjort en kopia! Taket kom idag och det ska bli så spännande att se det uppsatt. Ni ser att hela väggen är nere nu som fanns mellan köket och den nya matsalsdelen. Rummet fick en underbar rymd och med tre fönster ett härligt ljusinsläpp.Allt gott!

Mari10 kommentarer:

Änglarnas hus sa...

HALLOJSAN!

DET ÄR SÅ ROLIGT ATT FÅ FÖLJA MED PÅ ER "RENOVERINGSRESA" TÄNK VAD FINT DET KOMMER ATT BLI!!

Gillar ljuset i huset!!

Ha det gott!! Kra,mis sanne

Vita Unika sa...

Förlåt om du inte gillar sånt här, men jag tänkte tipsa om min tävling. Vinsten är fin och personlig ljushylla; http://vitaunika.blogspot.com
Välkommen att tävla!

ansku sa...

Hej söta du,

Kommer att bli såååå fint!! Så kul att få följa med er renovering - Tack för att du delar med dig.. Vilket fint väggskåp du visade i förra inlägg!

Nu börjar det bli lite pirrigt då reportaget kommer ut nästa månad :) - mycket har ändrats sen dess, men ska bli såå spännande och kul att se vilka bilder som kommer med :)!


Ha det gott!

Kram Ansku

Fru N och villa Någorlunda sa...

Det blir såå fint. Vilket härligt hus ni har! Vi har också stockholmsvita väggar och målar snickerier (foder, dörrar och fönster) med Ottosons linoljefärg, kulör ljusgrå. Vi såg kombinationen för första gången på Byggfabrikens butik i Stockholm. Det blir väldigt vackert tillsammans. Kika in på Villa Någorlunda så ser du. Ett litet tips från en renoverare till en annan :)

Monica, Blogg Betongkrukan sa...

Hej,
så fint det blir!!

Och jag kan bara instämma - måla med linoljefärg - det blir såååå vackert.

Och det finns många vackra nyanser..jag målar oftas med linoljefärg.

Hälsningar Monica

Anonym sa...

such a gorgeous blog you have here! it's too bad i don't understand it, but i'll just enjoy the photographs anyway!

Vackra Vita Ting sa...

Så roligt att få följa er renovering. Vilket hus!!

Matt linolja ska provas, tack för tipset:)

Kram
Paula

Nostalgi och Rosor/ Linda sa...

Meeen så fint de kommer bli.. Och att ni sparat så mycke fin, och med ny färg blir de otroligt smakfullt.. Jag tycker de är en jättefin färg den varma blåa som ni valt till kökssnickerierna...
Kram kram

Teres sa...

Vilket härligt rum. Det har verkligen bra potential. Ser fram emot att följa med på er renoveringsresa.

Ha en bra helg
mvh/ Teres

Anonym sa...

WOW for et hus og for en oppgave - aa pusse opp noe slikt!!! Ideen med aa lage en eksakt kopi, MEN med de moderne detaljene er en god ide - men det foerste som slo meg var aa kunne lage en kjoekken oy - MED alle de moderne detaljene du matte ha - for meg ser det ut som du har plass til en god stor oy - i allefall hvis dere ikke skal ha en ny vegg der dere tok vekk den gamle
En mulighet hadde vaert aa lage en moderne oy som var i kontrast til kjoekkenet - det kunne bli veldig fint - ELLER man kunne ha det som den moderne twist det at man lager en kjoekken oy, MEN i samme stil som det gamle eksisterende kjoekkenet - er saa nyskjerrig paa hva dere gjoer med kjoekkenet - og gleder meg til aa se ferdig resultat!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...