Renoveringen fortskriderFoto: Mari Eriksson


Ni ser att det händer saker här! Detta är det stora rummet på hela 70 kvm som jag ska använda som studio. Alltid roligt med före och efter bilder. När vi rev bort det vita masonit taket som ni ser på första bilden så kom ett helt underbart pärlspont tak fram. Det är så roligt att renovera såhär gamla hus det dyker alltid upp roliga överraskningar. Jag har även beställt ett nytt golv till detta rum. Det är 3.5 m i takhöjd så jag tyckte att plankorna på 8.5 cm inte ger rättvisa åt detta fantastiska rum. Jag ville ha bredare plankor och tvekade mellan 135 mm och 155 mm och valet föll på 135 mm. Tyckte att 155mm blev för bred och jag måste förhålla mig till bredden i resten av huset som ligger runt 100 mm. Golvet är ett massivt ljust furugolv från Baseco som är lutat och oljat.

Sedan tycker jag att det blir lite mycket pärlspont så jag ska låta en lokal snickare göra speglar och sätta in mellan bröstlist och det höga golvfoderet på 30 cm. Ångrar jag mig någon gång finns pärlsponten kvar under samt att jag har det kvar i det andra stora gamla klassrummet.


Sista bilden är på ett av inköpen jag gjorde i Danmark. Ett underbart vitrin skåp som suttit i någon lägenhet i köpenhamn och sedan inte varit önskad i en köks renovering. Jag ska ha den i tvättstugan eller i köket. Har länge älskat dom efter att sett dom i otaliga inredningsreportage från danska hem och blev så glad när jag hittade mitt egna.


Allt gott!

En trevlig söndags kväll önskar jag er och kan det bli bättre än en kväll i sällskap av gänget i Solsidan.


12 kommentarer:

Fru Sirlig sa...

Hej igen!

Jisses såå stora rum ni har! Kul att du visar före och efter bilder på renoveringen. När är huset byggt? Förstod jag det rätt att det varit en skola där tidigare? Våran renovering rullar på och i helgen tittade vi också på golv, det lutar åt Basecos vitoljade 18 cm breda golv. hihi! vi tyckte att dom verkade fina i huset och även lämpliga för golvvärme som vi tänkte passa på att lägga, på så vis slipper vi elementen. Önskar dig mycket nöje vid Solsidan;)tänkte också titta på det. På återseénde.

Kram Heléne

Ninette sa...

Vilket fantastiskt rum, så stort och med sån takhöjd! studion kommer säkert att bli hur fin som helst. Det är kul att riva om man hittar så där fina skatter under!

-Mia- sa...

Det er så gøy å følge deg Mari! :-) Så store deilige rom dere har!! Og såå fint det blir!! Ha en super ny uke! KLEM

Fru N och villa Någorlunda sa...

Det kommer att bli ett underbart rum, det är ju redan så vackert. Underbart med sådana ytor! Roligt att få följa renoveringen.

Vintage House sa...

Hej
Oj oj oj vilket rum och vad kul med pärlsponten i taket:)
vitrinskåpet är helt fantastiskt,
ha en skön kväll
kram
sandra

Lantliv i Norregård sa...

Hej!!!
Underbart hus & härlig blogg;o)

Malin

VITA NYANSER sa...

Vilket underbart rum!!! Och få ha sin egen studio i detta härliga rum med så härligt ljus, kan det bli bättre? Så fint ni kommer få det!

Kram L-L

Anci sa...

Vad kul !! Och det kommer ju att bli superfint.

Kram
Anci

Knaada sa...

Din studio ger mig redan hjärtklappning, var ska det här sluta :)

Fantastiskt!

Nanna sa...

Ojojoj så spännande detta ser ut! Ska bli kul att följa!!!

H A N N A S - F O R M sa...

Hej Marie!

Det var länge sen, hoppas att du har det bra!

ÅÅÅÅ, vad underbart rum... fantastiskt, så härligt att få en studio! Är så glad för din skull att Ni hittat ert drömhus, stort grattis!

KRAM
Hanna

♥ Fyra årstider sa...

Om du visste vilka tankar du har fött hos mig! Vilket underbart hus du har och så härligt med egen studio. Jag äger en skola på 600 kvm så nu är min dröm att inreda ett av rummen på 140kvm till studio. Tänk jag har inte tänkt tanken förrän jag läste här..det måste bara bli verklighet...vilken inspiration!

Kram Lotta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...