Fynd från uthuset
Foto: Mari Eriksson


Ni förstår min glädje när jag hittade denna lilla skatt i uthuset. Huset användes som tvättstuga. Jag pratade med en äldre herre som vet mycket om mitt hus historia och han berättade att det hade varit skåpet där alla bibloioteks böcker förvarades. Nu står skåpet åter inne huset i den stora hallen. Är det inte vackert!

En annan sak som inte var så trevlig hände i förra veckan. Allt är INTE härligt med att bo på landet kan jag raportera. Jag låg i godan ro och läste en morgon när det började prassla i flyttkassarna med alla mina kläder och jodå fram springer en liten mus. Jag rusar ju upp i vild panik och skriker varpå hela huset vaknar. Som tur var hade min man sinnesnärvaro. Han går ut på gården och kollar om vår vildkatt som kommer titt som tätt och vill ha mat finns till städes och mycket riktigt denna tidiga morgon uppenbarar hon sig som en riddare i skinande rustning!
( min tolkning jag är säker på att katten inte hade rustning på sig) Min man slänger in katten i rummet men inget händer rapporeterar han. Jag och barnen sitter uppkurade i den tillfälliga soffan så långt bort som möjligt. Det slutar med att han måste ta upp katten och slänga honom på musen innan hon fattar vad det är hon ska göra. Och katten gör därefter sitt jobb med bravur. Hon har nu fått kunglig tafel här varje dag som tack för god insats.
Jag pratade senare med en granne och uppenbarligen finns är det säsong för detta. Efter att bönderna skördat åkrarna blir mössen husvilla och vill hitta annat bo. Mycket riktigt när jag åkte in till stan för att rusta för krig så fanns det uppstaplat på bästa plats precis vid kassan alla möjliga metoder för att göra livet surt för våra vänner gnagarna. Jag köpte alla modeller som fanns! Nu finns det inte en vrå i vårt hus som är försvarslöst!

Allt gott

Råttjägaren
16 kommentarer:

Lilla Kråkslottet/ Angelica sa...

Bara sådär?! Jösses vilken lycka! OCH att få historien bakom skåpet OCKSÅ!!
Det måste vara jättekul!!

Vintage House sa...

Hej
Det är gudomligt vackert så roligt att det fanns kvar och extra roligt när man vet vad det har använts till...
kram
sandra

fröken knopp sa...

SÅ otroligt vackert mari, vilken lycka!! O så kul att få historier om huset, det saknar jag jätte mycket, vi har inte ett enda paper o vet ingenting.. Jag valde att göra rutorna 25*25 o med en 15 cm grå ram längs med väggarna... Nu är jag i valet o kvalet om jag ska ge mig på köksgolvet också när det är omlagt..:) tack för all inspiration du ger!! Kram elin

fröken knopp sa...

FÖrlåt, en vit ram menar jag..:)

kråke sa...

Vilken lycka...och färgen är gudomlig:)) Kul att tänka på vilka böcker som har förvarats där:))

kramis kråke

MrsUniversum sa...

Jo, det är vackert. Mycket vackert med sina rena former!

annashusidingtuna sa...

Hej!
Joooooooo, det är jättevackert! Extra roligt att veta lite om dess historia också.
Kraam Anna

Anonym sa...

Dear Mari,
Thanks for your kind words. I really like your work and your blog is one of the first which I've been following since then.
Best regards, Sandra

gamla skolan sa...

Men vilket helt fantastiskt skåp !!! Stod det bara där och väntade på dig ??
Kan säga dig att vi har precis samma problem , med dom där djuren . Får se nu om våra 3 katter gör sitt jobb ?!
Kramar // Susanne ♥

Anci sa...

Ja, skåpet är verkligen en skatt. Så vackert det ser ut. Lyllos dig :)

Kram
Anci

Sommerhuset i bakken sa...

For et herlig skap! Så fint! Heldige du ;-)

Hem och Lycka sa...

Underbart!

kram Mia

Made in Persbo...Carina sa...

Vilken lycka att hitta ett så fint skåp! Så vackert!
Jojjomen, när hösten kommer springer mössen in i husen men jag tror du kommer att vänja dig med tiden. Kanske kan ni låta vildkatten stanna hos er så kommer hon hjälpa er hålla dem i schack :)

Kramar, Carina

Vita Hemligheter sa...

Vilket fin skåp förstår din glädje över det och förstår din iCKE glädje över musen;)
Kram Emma

LOPPISLIV sa...

Ohhh vilken skatt du hittade. Så fint skåp!! Helt underbar i både färg och modell. Och köket blir ju sååå fint!! Ni får se till att få huskatt av vildkatten så ska du se mössen håller sig borta :-)) Fin måndag. Kraaaam Paula

K R I S T I I N A sa...

haha underbart. mus-historien alltså!
skåpet är praktfullt!!
//Kristiina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...