Köket börjar ta formFoto: Mari Eriksson


Nu börjar köket bli klart. Ni som läst inläggen innan vet att jag först inte visste vad jag skulle göra med köket. Nu blev det plånboken som styrde. Vi gjorde så lite som möjligt! Vi har egentligen bara fräschat upp det ursprungliga köket. Vi har målat om, satt en porslinsho under fönstret, tagit upp ett hål för en spis som jag köpt på blocket för fyra år sedan, gjort två nya lådor ovanför dom gamla sex så det blev som en liten köpmandisk. Jag har bytt skåpsdörren mot en gammal dörr jag hittade hos Nacka byggnadsvård. En snickare gör nya luckor under diskhon. Bänkskivan i björk är köpt på Bauhaus och ska lutas och hårdvaxoljas. Golvet är orginal och nyslipat men det är mycket lappat och lagat så jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Helst skulle jag vilja ha det som i dom flesta andra rummen. Det är lutat med Faxe och sedan hårdvaxolja neutral matt. Det ser ut som ett skurgolv men med en mycket tåligare yta. I köket skulle jag vilja göra samma sak men jag vet inte hur det blir med dom olika golv färgerna. Jag ska testa att göra ett prov! Blir det inte bra så målar jag det vitt eller ev vitt och grå rutigt. Men det blir sista utvägen. För jag tycker att det är vackrare att se dom fina ådringarna i trät.

Jag har in i det sista inte riktigt vetat hur jag skulle göra med köket men jag är mycket nöjd än så länge. Överförväntan!
9 kommentarer:

Vackra Vita Ting sa...

Ni får det verklige såå fint!!
Kram
Paula

Anonym sa...

This will be an absolutely dream kitchen! Kram, Sandra

Stylemaedchen/ Imke sa...

WOW - what a transformation already!!!!
Love it!

❀ⒹⒺⒺ❀ sa...

Your kitchen is going to be so lovely. It looks nice and big too!

Dee

kråke sa...

Vad kul du är tillbaka...det ser ju helt makalöst fantastiskt ut:))

Kram på dig och roligt att se fortsättning följer...:))

kråke

Annelie sa...

Vad fint det blir! Kul att du delar med dig av det på bloggen :)

Annelie

Hem och Lycka sa...

Å så vackert det blir! Kram Mia

Lilla Kråkslottet/ Angelica sa...

Aaaaah! Så fint det blir!!!! Jag vill göra vårat kök NU efter att se era bilder!!! Underbart va bra det blir och vad ni jobbar på! Kram!

Mrs Lollipop sa...

hejsan! håller på för fullt och planerar vår egen köksrenovering, och kommer gärna tillbaka hit för inspiration. =) jag undrar vilken färgkod ni har på luckor och väggar?
ha en underbar luciavecka...(inte riktigt relaterat till detta inlägg, men men...)
kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...