Plantering av lökar
Foto: Mari Eriksson

Nu när luften blir hög och klar infinner sig lusten att få ner lökar till våren. Jag har hört av grannarna att det går många rådjur i fruktträdgården. Det finns 14 äppelträd så jag hoppas att pga att jag generöst erbjuder så mycket delikat fallfrukt att dom respekterar att jag vill njuta av mina tulpaner i vår. Jag hoppas på samarbete snarare än krig! Så jag håller på att plantera scilla under äppelträden. Det finns inga nu så jag hoppas på att kreera ett blått hav där så småningom. Annars är det mycket tulpaner, pärlhyacint, alium, snödroppar, spansk hyacint, snödroppar tidlösa, balkansippa särskilt nyfiken är jag på stäpplök.

Allt gott!

Mari


1 kommentar:

EH sa...

Jag tycker du har en fin tanke där med dina rådjur, men tyvärr är det ont om äpplen på våren. Du får nog räkna med att tulpanerna behöver skyddas en smula. Så härligt att kunna starta med så mycket lökar på hösten. Man liksom ser framför sig ett hav av blommor i hela trädgården. Hur har det gått med resten av trädgården i sommar? Har ni haft torka och översvämning, precis som här i Södertälje.

Nu har du precis köpt tulpanlökar men jag kan tipsa om ett par gamla sorter som oftast kommer år efter år. Jag har Couleur Cardinal, en härlig röd tulpan och Blushing Apeldoorn, en gul-orange tulpan. Det finns en vit som heter Purissima som jag har tänkt prova.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...