Rundvandring i renoverings kaoset


Detta är en av två kakelugnar som inte fungerar här blir det hemma kontor rummet ligger precis innan köket. Här ska man även kunna pyssla och barnen ska får eget pyssel bord.
Här ser man in i köket från hemma kontoret. Det är skafferi dörren man ser.
Här ser ni fönstren i hemma kontoret.Ännu har det inte hänt så mycket med köket.Hallen på framsidan är väldigt stor. Det blir ett härligt rum med mycket ljusinsläpp. Verandan har jag tänkt att glasa in på sikt. Dom vackra inne dörrarna ut mot verandan kommer från grann huset. Innan satt där tråkiga dörrar från 70-talet men jag hade sådan tur att familjen i grannhuset skulle byta ut sin original dörr med in och ytter dörr. Husen är båda byggda som skolor, i vårat hus gick dom äldre barnen och grannens hus var småskola. Nu var det sådan tur att deras dörrar hade gjorts av samma snickare på 30- talet så det behövdes bara några smärre förändringar så passade dom perfekt. Till historien hör också att snickeriet som gjort dörrarna ligger lite längre bort på vår by gata och snickeri verkstaden finns ännu kvar. Det är nu svärsonen som har verkstaden.Hallen mot verandan. Här ser man dörrarna bättre.Hallen från en annan vinkel. Rummet man skymtar är gästrummet.
Hallen sett mot vardagsrummet. När vi kommer på grön kvist igen skulle jag vilja ha glasdörrar här.
Här blir vårt gäst rum på nedre våningen.
Nu har vi kommit till vardagsrummet. Här ska man titta på tv. Tänkte ha ett stort bord mot fönstren och en kamin i ena hörnet som ska värma under kalla vintrar. Även ett stort vitrinskåp som ännu inte är inköpt ska få husera här. Problem nu är att alla mina gamla möbler ser ut som dock möbler i dessa rum som har en takhöjd på 3 och en halv meter. Eller problem och problem är det väl inte direkt. Nu får jag köpa ett fantastiskt vackert franskt vitrinskåp. Det är nog mest maken och plånboken som lider!

Vårt hus måste ha norra Europas längsta element.Foto: Mari Eriksson


Här ser man rummet från andra hållet där vi ska ha kakel ugnen. Men detta kommer bli ett projekt att hitta en kakel ugn som är 3,5 m. Jag vill ha en vit enkel med fin fris upptill. Jag måste ha tur om jag hittar en sådan. Tipsa gärna om ni vet om någon som har en!

Jag har duktiga hantverkare så här går det undan. Vi håller på att bli klara med nedre våningen. Över våningen börjar vi med nästa år. Först kommer vatten och avlopp och bergvärme emellan. Vi gör inget själva men har duktiga och flexibla hantverkare som hjälper oss. Jag har många tokiga ideer och dom flesta hantverkare bara skakar på huvudet. "Lilla vän" så där kan du ju inte göra. Jag är övertygad om att ni som läser detta känner igen er och inte alls tycker man att man har så konstiga ideer. Ledordet i renoveringen har varit att återskapa huset till sin forna glans och behålla och bevara dom gamla detaljerna i så stor utsträckning som möjligt. Just nu så håller jag på att leta rätt på smal pärlspont för att laga en bit av väggen i köket. När man renoverar gamla hus så blir det mycket letande efter material i konstiga mått och på företag som kan leverera special produkter. Efter som att allt från pärlspont och golvplankor inte är standard längre. Jag kan varmt rekommendera Veckebo såg & Hyvleri där har jag köpt fantastiska taklister, golvlister, väggpanel och dörrfoder. Det ser ut som att dom har suttit där sedan huset byggdes. Dom är alltid vänliga och professionella. Ibland önskar man att man vore som vanliga människor som bara kan åka till närmaste bygg handel och köpa det som behövs. Nej, utan jag måste till Nacka byggnadsvård som ligger ungefär en och en halv timme från mig för minsta lilla sak. Igår var jag dit och köpte strömbrytare som kostade skjortan ungefär tre gånger dyrare än vanliga. Men det blir väldigt bra till slut!


Allt gott!

Mari


7 kommentarer:

Draffin Bears sa...

Love the renovations, the new white room is beautiful.

Happy weekend
Carolyn

Ebba Erikzon sa...

Mari! Kul att se hur det utvecklar sig, hantverkarna är verkligen snabba, och kul att ni har så bra lokala förmågor kul att ni kan satsa lite på lokala företag! Men jag tycker nog att du kan spara in lite på strömbrytarna och spara ihop en biljett till oss i London ( :

Rebecca / Sanctuary sa...

The house is going to be the most incredible place... wonderful spacious rooms, original details and those fireplaces, what a dream. Hope everything goes smoothly.

jane sa...

Loving watching the evolution of your gorgeous rennovations from New Zealand. Jane :)

Hem och Harmoni Marie sa...

Vilken härlig rymd och ljus i alla rum. Ett underbart projekt ni har, och framåt går det.

Lycka till med allt och ha en skön helg!
Marie

Anci sa...

Men så fint det kommer att bli ! Jag vill se mer.

Kram
Anci

Anonym sa...

Vilket härligt hemmakontor det kommer att bli! SÅ mycket ljus som flödar in. De andra rummen blir underbara de med...tänkt att vara gäst i det gästrummet med den fina kakelugnen.

Yllet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...