Ute i det härliga vår vädret


Foto: Mari Eriksson

Jag har tur som har en sådan bra hjälp av min minsta. Han tar hand om skottkärran när mamma står på alla fyra i alla nya rabatter. Jag har redan anlagt tre nya rabatter i år. Först ut med tidningar direkt på marken för att hejda ogräset. Ibland om jag orkar tar jag bort gräsvålen men ibland chansar jag. Började med denna metod förra året så vi får se hur det går. Sedan har jag på ett lager hästskit som jag hämtat hos en gullig granne. Jag har hämtat närmare bestämmt 34 stycken fulla 125 liters säckar så jag har så att det räcker. Efter hästskiten lägger jag på ett lager fin jord jag har köpt hos en jordfirma i stan. Sedan är det bara att plantera.Här ser ni några av alla götselsäckar. Foto:Mari Eriksson


Här ser ni den ena nyanlagda rabatten till höger och min lilla örtagård till vänster. Min andra snälla granne Bonden Bengt har hjälpt mig ta ner granhäcken. Man kan ana stubbarna. Allt är borta stor och lång granhäck på ca 50 meter. Pappa räknade på en stubbe till hundra så den var rejält gammal. Man kan få lite ångest men jag är så nöjd med resultatet. Man ser nu kyrkan på långt håll som man inte har gjort dom senaste 50 åren och grannen har fått kvällssol. Och jag har kunnat anlägga en till rabatt. Grannarnas rötter infilterade allt så nu hoppas jag att växterna nedanför ska trivas bättre. Jag kalkar och götslar som en galning för att lövträden som finns ska komma upp snabbt. Jag har även köpt tex pil som växer snabbt. För det har definitift blivit blåsigare nu. Så ett plank står högt upp på önskelistan. Växter jag tänker plantera för att snabbt och på sikt få ett bra vind skydd är pil, slån, fläder, paradisbuske, hagtorn, Rosen Louise Bugnet 3 stycken, hägg, hassel 3 stycken, balsampoppel för doften. Har gräft upp plantor hos mamma och pappa. Är det något annat jag borde plantera. Kom gärna med tips.

Allt gott12 kommentarer:

Stationen1887-Angelica sa...

Ah tänk lite grönska på det där så!! Vad fint det kommer att bli!! Kram!

Anonym sa...

åhh tack för inspirationen...Vad använder du tidningspappret till? Hästskit är dunder och det har jag nära så det är bara att sätta igång...tack för inspirerande bilder..

/Nina

an angel at my table sa...

Hej Nina,Tidningarna lägger jag ut för att hejda ogräset. Ibland om jag orkar tar jag bort gräsvålen men ibland chansar jag. Började med denna medtod förra året så vi får se hur det går.

Anonym sa...

Misstänkte det och blev hoppfull! Jag är ingen trädgårdsmänniska men har en stor trädgård som ropar efter mig.. Hi hi.. Jag blev så inspirerad och taggad när jag såg dina bilder! Tack!

Älfgärdet sa...

Åh vad jag blir sugen på att börja gräva!!! Men än är det lite tidigt här, runt mitt växthus är det väldigt blött :(. Men planera går ju! Tack för dina fina ord om vår veranda. Tyvärr har rosen kring den inte överlevt...men den är så fin så jag måste nog plantera den igen. Kan verkligen rekommendera den "Venusta Pendula". Sen om du ska ha en vacker häck som du vill ha höjd på så välj Avenbok. Ska inte klippas förrän den nått önskad höjd och löven sitter kvar på vintern vilket gör att det blir insynsskydd då också. Jag har också testat lasangemetoden, den är bra för man får ju upp höjden på rabatten snabbt. Dock har jag en massa kvickrot här som tränger igenom ALLT. Den är helt omöjlig att utrota! Har börjat inse att man ska odla med naturen & inte emot ;). Sedan några år har jag använt mig av täckodling, enligt Börje Remstam, läs gärna hans bok!!! Gillar tanken att ta tillvara det som finns på platsen och skapa enligt platsens förutsättningar. Dina rabatter ser ut att bli så fina! Får noga ta en vända ut och inspireras :)

Giannina sa...

Hej Mari! Vi vill tipsa om att du kan nominera din blogg till Årets Byggblogg som avser utnämna Sveriges bästa byggblogg den 29 maj 2013. Vinnaren kammar hem 25 000 kronor i ett projektkort att handla varor för på BAUHAUS. Skicka in ditt bidrag senast den 12 maj. Lycka till!
http://www.bauhaus.se/byggblogg.html

Giannina
Priest Public Relations

Jennifer @ Town and Country Living sa...

Your photos are absolutely beautiful! I just spent some time going through a lot of your blog posts because your photos are so captivating. Your children are precious!

Jessica Allen sa...

it's a great article, i love the pictures. Thanks for sharing this bookmarking your website as we speak lol xx
from: wall stickers wall decals

obaid301 sa...

Just want to say your article is as astonishing.
The clarity in your post is just great and i can assume you're an expert on this subject.
Well with your permission let me to grab your RSS feed to keep updated with forthcoming post.
Thanks a million and please continue the gratifying work.
Also visit my web Blog;
http://www.in2tainment.com/
http://moviemaza.info/
http://myonlinefilez.blogspot.com/

Värmeläckage sa...

Interesting to see ... thank you it's well done :)

Share Clear Best Cardsahring Cccam Server sa...

Wonderful blogging site! Is your theme customized crafted or did you obtain the item from somewhere? A topic like yours by easy adjustements would seriously make my blog page jump away. Make sure you allow me know where you got your style and design. Many thanks a lot..

Cardsharing Server

Anonym sa...

In my garden i mount panele solarne and this was great choiced

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...