En rabatt som ändrar skepnad


Foto: Mari Eriksson Fotografi


På ett ställe i trädgården där det var väldigt mycket sten och berget nästan kommer i dagen kunde jag inte plantera rosor så här har jag satsat på perenner. Rabatten ligger i söderläge med sol hela dagen. Jag försöker måla med breda penslar och plantera mycket av samma sort. Intrycket blir lungnare och inte lika spretigt speciellt i en cottages garden som sprakar av färger och blommor i övrigt. Jag köpte några alium lökar och satte en höst och året efter när dom blommat ut så såg jag till att sprida alla fröerna ordentligt över rabatten och nu efter två säsonger har jag ett hav av alium i slutet av maj början av juni. Alium 'Purple Sensation', som får en mörklila stor blomboll. Aliumen får snabbt fula blad och snart täcks dom av pionvallmon i början av juli. Alla i samma härliga lila rosa nyans. Här har jag också sett till att sprida fröna ordentligt även om båda dessa blommor är duktig att sprida sig själv. Jag är väldigt nöjd med denna rabatt. Nu håller jag på att försöka få till en sen höst blommning också av solhatt men den tar lite längre på sig att växa till sig men jag delar växterna och hoppas på att jag snart får en matta av denna höst favorit.

Mari6 kommentarer:

Jenny sa...

Allium är så otroligt vackra, och vallmon är också jättefin!Hoppas solhattarna ska trivas hos dig, jag brukar misslyckas med dem, de är fina något år eller två och sen försvinner de.

/Jenny

Inger Marie sa...

Utrolig vakkert!
Og så flotte valmuer! Er helt vill med disse fylte vakre...har noen rosa og sorte,men denne må jeg prøve å finne:)
Takk for hyggelige hilsener hos meg:)

fröken knopp sa...

Så vackert Mari!!!

Så roligt att du är "tillbaka"!!


Varma Kramar Elin

Annika Christensen sa...

Den rabatten skall du absolut var nöjd med Mari. Kul att du hittade till min blogg.
Allt gott
Annika

Tittis Trädgård sa...

Åh så ljuvliga bilder. Jag har lidit av svår vårlängtan hela dagen, och det blev inte precis bättre av att se dessa underbara bilder. Vilken fin färg på din Pionvallmo. Ha det gott i vintermörkret/ Titti

Carolyn sa...

Hi Mari,
You have a beautiful garden! We will soon be looking forward to the rebirth
of our gardens.
Thank you for your visit and lovely comment.

Carolyn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...