Fantastisk trädgård i Frankrike

 Foto: Mari Eriksson För några år sedan när vi var i Frankrike hälsade vi på hemma hos några släktningar till min mans syster och där fick jag en av dom finaste trädgårds uppleveleser jag har haft. Växthusen var helt otroliga med en sällsam vacker atmosfär. Den höga muren runt trädgården är väldigt typiskt franskt och ger en ombonad och mysigt känsla. Microklimatet måste vara fantastiskt se bara på det stora fikonträdet. Buxboms häckar runt planteringarna ger ett formellt intryck. Lägg också märke till den stora rosmarin busken på sista bilden.Tyvärr så finns nog inte trädgården längre för att när den älsta i släkten dog kunde inte arvtagarna dra jämnt så då skulle huset säljas och göras om till lägenheter. Jag börjar osökt tänka på alla vidrigheter som pågicks i Stockholm på 60-70 talen då allt det gamla vackra revs. Så detta inlägg är i åminne av en svunnen tid. Det var dock länge sedan jag hörde några nyheter om detta så kanske det fortfarande finns kvar, jag hoppas det. Jag måste fråga...

6 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Det vore väl verkligen stor synd och skam att riva en sån här gammal härlig uppvuxen trädgård, för att inte tala om växthusen, så vackra och vilken ovanlig form.
M;åste ha varit en upplevelse att besöka detta ställe.
Trevlig helg
Anette

Märit i Mariehem sa...

Hoppas verkligen att inte de planerna förverkligades. Vilket kulturmord!
Tack för att du tittat in och skrivit så fina kommentarer hos mig.
Bloggen har av olika skäl blivit skändligen försummad på sistone, men än är den inte död... ;-)

johanna sa...

Sååå fint!!! Jag måste komma förbi din fina trädgård i vår!!! Bamse keam

an angel at my table sa...

Rost och Rädisor: Ja synd och skam på en fantastisk trädgård.

Märit: Kulturmord var ordet!

Johanna: Du är sååå välkommen.

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Ojojoj så vackert! Och växthuset! Ljuvligt! Du tar så himla fina bilder. Ren njutning att kika runt bland dina bilder. Och så verkar vi gilla fingerborgsblommor lika mycket.. ;)
Må så gott!

Anne Månsson sa...

Hej.
Du har satt ut fina bilder i din blogg, är själv nybörjare,så det går si occh så men man lär sig. Vi kommer ha öppet den 5,6 och 7 Juni,då det är öppet för trädgårdsrundor i n.v Skåne. Vi ses.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...