Honungsrosen
Foto:Mari ErikssonMin honungsros 'Hybrida' har inte kommit så långt än att den helt klär in det fula päronträdet men hoppet är inte ute att det ska göra det på sikt. Jag planterade två roser bara för att vara säker- dubbelsats som alltid när det gäller mig. Jag ser nu på bilden att ha ska få en annan fotbeklädnad i sommar. Vad tycker ni? Jag måste ta bort daggkåporna dom trivs inte där det är för torrt varmt och soligt. Jag lutar åt vitpytta för att ta upp det vita i rosen eller vit hög näva tex Geranium clarkei 'Kashmir White'. Den hittar man dock inte så lätt i handeln jag måste kolla om Zetas har den.
Honungsrosen blommar i juli månad med gula till crèmevita blommor med gul mitt. Doften är stark och söt. Den är anspråkslös vad gäller jord och läge och den håller sig friska i bladverket. Får vackra nypon på hösten.Starkväxande blir 5-6 m med årsskott på 3–4 meter är vanlig. Härdigt i zon 1-4.

Allt gott 

Mari


2 kommentarer:

Ingvill Egeli sa...

Uhørt vakker! Så roligt at hitta andra med samma pasjon!

Nora sa...

Åh, va snyggt rosen gör sig mot den härliga stammen! En honungsros skulle jag så gärna ha, just nu är problemet bara att hitta någon bra plats till den.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...