Min trädgård Foto: Mari Eriksson

Idag visar jag lite större vyer av trädgården. Trädgården är fortfarande i uppbyggnads fasen men det finns fler och fler hörn som man kan visa. Det finns fortfarande massor av ogjorda projekt växthus, uthus, pergola, uteplats med mur osv.
När man tittar på bilder från högsommaren börjar hjärnan gå på högvarv. Vad kan göras för att förbättra, vad kan jag klämma in där och vad skulle passa in färgmässigt! Jag skriver mina trädgårdsdagböcker fulla med oändliga lister på saker att göra, plantor att köpa och skisser på nya rabatter. Känner ni igen er?

Jag har en fråga för er trädgårdsexperter jag skulle behöva massor av plantor av Geranium endressii Rose Claire som marktäckar i en stor rabatt. Man blir ju ruinerad om jag ska köpa färdiga plantor. Var hittar man fröer har letat men inte hittat. Är nävor svår sådda eller är det bara delning som gäller?


 Allt gott

Mari

13 kommentarer:

Trädgårdstid sa...

Wow vilka hav av fingerborgsblommor - underbart! På dessa bilder ser det inte precis ut som om det vore svårt att hitta hörnor att fotografera - det är ju fantastiskt vackra vyer. Och HÄRLIGT hus!
Kram
Elin

Tant Otteskrufv sa...

Ja du...Tyvärr har jag inte just den.Våra nävor, brun-, flock-,skat-och några jag inte minns namnen på nu, sprider sig själva med frö både här och där. Det borde gå att samla in frö från några köpta och så lite mer kontrollerat?Eller är de som flocknävorna, busenkla att ta sticklingar från? Lycka till!

Marie maräng sa...

Oohh... vilken härlig trädgård!

Önskar dig en fortsatt fin påskhelg!
Marie

Ruben sa...

GLAD PÅSK!
Ser att du också gillar Fingerborgsblommor. Verkligen ett smycke i trädgården.
Jag har lyckats med att fröså nävor, så då kan det inte vara svårt. Du får samla frön av dina egna till hösten! Det brukar alltid vara svårt att få tag i speciella sorter.

/Ruben

Bettina Bäck sa...

Hej! Här kommer en kommentar som inte hör till inlägget, utan ett svar på frågan du ställde på min blogg - visst bor jag i närheten av Enköping. En mil utanför ungefär, i närheten av Björksta kyrka. :-)

Inger sa...

Så fint du har det! Jag beskär de härdiga rosorna nu och väntar lite grann med de känsliga sorterna.
Ha en fortsatt skön påskhelg!

GladiGrönt sa...

Härliga bilder! flocknäva, blodnäva och kungsnäva har jag rotat som sticklingar utan några problem, så testa det. Går ju fortare än frösådd också. Behåll bra ett blad och klipp precis under en nod. Lycka till!/Monica

Katarina www.engronsida.blogspot.com sa...

Åh, vilken underbar trädgård! Rofyllt.
Kul att hitta hit (via din kommentar på min sida). Här kikar jag gärna in igen, slår mig ner i den där trädgårdssoffan och blir sittandes en god stund... =o)
Allt gott!
/Katarina

Isas Trädgård sa...

Så härligt med så många fingerborgsblommor överallt - och så kraftiga och höga de är !
Underbar trädgård har du !
Ha det så gott !
Kram/Isa

Unn Martinsen sa...

Så koselig at du liker min blogg. Du må gjerne se på min Instagram konto @ unn_christin .. . det er den jeg bruker mest. Du har en hage i min smak, vakker og naturlig. Selv har jeg en litt vilter hage!

Boäng sa...

Men, vilket underbart hus och trädgård. Kul att ni har en sån fin plats att vårda.

Ingvill Egeli sa...

Det er nok så at geranium inte er fröekte...har prövd att så den, men resultatet blir inte det samma. Better att dele stiklinger opp. Sorry about my Swedish/Norwegian!!

badtunnaexpert sa...

Er trädgård är fantastisk! Underbar blogg!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...