Vad blommar nu


Foto: Mari Eriksson

Vad är det som blommar nu? Dessa bilder togs för fem dagar sedan så det har kommit lite längre nu. Överst ett av äppelträden som har så vansinningt vackra blommor vet ej vad sorten heter! Sedan Fänrikshjärta som gillar där det är lite skuggigare. Spetsmössa även den tål lite skuggigare växtplats. Sedan kommer den härliga svenska Klematisen Kajsa. Vilken färg!! Den blir ca 2 m och blommar med sitt huvudflor i april- maj och därefter blommar den på årskotten under hela sommaren. Blommorna är ca 8 cm stora dubbla klockformade starkt violettröda.
Klematisen är planterad med rosen Coupe de Hébé. Dom är nyplanterade men rosen kan bli ca 2 m. Sedan min älsklings klematis Propertius blommar nu i april-juni. Den blir ca 2-2.5 m behövs ingen beskärning utan bara lite ansning av torra grenar.  Den är helt felplanterad inser jag nu. Måste ta tag i det undrar om jag ska flytta den nu innan den blir för stor???

Näst sist har vi bondsyrenen och allra sist härliga norska brudspirean 'Grefsheim' som blommar nu i maj-juni och blir ca 1.5m.


Allt gott


Mari

7 kommentarer:

Inger sa...

En aning tidigare än hos mig. Jag har också en Propertius, insåg inte att den skulle bli gigantisk då jag köpte den. Har heller inte bästa plats hos mig, men flyttas var då?
Kram

Kolonilotta sa...

Du ligger en aning före mig också.
Min syren har inte slagit ut än.
Dock blommar äppelträden för fullt.
Vi har sex olika äppelträd! Och det är så vackert när alla blommar.
Hoppas morgondagen blir lika fin som idag!
Ha en jätte mysig kväll!
Kram Susanne

Trädgårdstid sa...

Jag är fullkomligt förälskad i äppleblom! Och alla andra saker du visar, som vanligt vill jag bara kopiera rakt av :-) Längtar hem för att se vad som blommar för mig just nu, efter att ha varit borta i fyra dagar (fel tajming, jag vet...)
Kram
Elin

Anita / Country Cottage sa...

Dear Mari!
Thanks a lot for your warm words on my alliums. You garden Looks great, too and I love your pictures! Well, you still have to wait for my rose photos because there will be another allium related blog post very soon! The first allium shots were taken in the late afternoon sunlight. The second part captures the early morning light. I took them yesterday and they are still on my camera. I am quite curious to see the result!
Have a nice Monday!
Best wishes from Germany
Anita

Blommiga Rutan sa...

Hej!

Åhhhh, vilken otroligt vacker äppelblom! Och så fina bilder, som vykort!
Tack för alla fina blombilder också, nu är det verkligen en underbar tid
med allt som knoppas och blommar.
Och tack även för titten hos mig.

Ha det så gott
Kram Anncathrine

HWIT BLOGG sa...

Ja här blommar syrenen, häggen, pionerna, äppelblom och jordgubbarna i en salig soppa! Tror våren har fått "spelet" hi hi, men det är härligt och ALLT får gärna blomma nu...
Härliga bilder du bjuder på!
Varm kram,
Titti

Tant Otteskrufv sa...

Spetsmössor har jag lite svårt för, vet inte varför, men de ser väldigt fina ut på din bild.Och klematisarna är jättesöta! Våra har inte alls kommit igång än...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...