Ännu ett syren inlägg

Foto: Mari Eriksson


Jag vet jag ska sluta nu men det är ett sådant fantastiskt syren år i år att jag bara inte kan låta bli att posta alla vackra syrener jag har i trädgården just nu! Skulle vara roligt att veta vad det är för förutsättningar på våren som ger en sådan otrolig blommning ett år.. Hoppas att det även blir ett fantastiskt rosen år i år. Det förtjänar vi nu efter den kallaste Maj i mannaminne. Här ser ni en gammal syren som står på södersidan om mitt trädgårdsskjul här har vi också rosen Alymist och bergsklematisen  Clematis montana var. Rubens. Som ni ser står den väl skyddad av syrenen. Klematis vill ju ha skuggigt och svalt längst ner på stammarna och det fixar syrenen med råge. Varma och skyddade lägen gynnar blomningen starkt och i år har jag vattnat flera gånger under våren samt lagt på en stor giva naturgödsel. Den har många blomknoppar så jag väntar med spänning på att se den blomma för första gången.

Allt gott

Mari

7 kommentarer:

Kolonilotta sa...

Dom är så vackra! Jag får heller inte nog! :)
För mig får du gärna lägga in bilder på syrener varje dag den korta tid dom blommar!
Ha en fin dag!
Kram Susanne

Carolyn sa...

Your garden is very beautiful!

Carolyn

Inger sa...

Syrendoften hos mig är nästan det enda som säger att det är juni. Syrener kan man inte få för mycket av.
Kram

Tittis Trädgård sa...

Underbara syrenbilder! Visst är det ovanligt riklig syrenblomning i år. Jag kan inte minnas att vi haft så mycket syrenblommor tidigare, men klagar absolut inte. Visst är det en underbar tid/ Titti

Rost och rädisor sa...

Så tät och fin buske och otroligt många blommor!
Allt gott
Anette

Helena sa...

Syrener kan man aldrig få för lite av! De är så ljuvliga och luktar så gott!

Trädgårdstid sa...

Syrener kan man inte överdosera, så det är ingen fara! Mina börjar blomma över nu, och som vanligt har jag varit ALLDELES för dålig på att ta in och njuta inomhus också.
Kram
Elin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...