Underbar klematis Omoshiro
 Foto: Mari Eriksson


Denna underbara klematis blommar nu med sina första två blommor! Vilken glädje. Jag köpte den på Söderfors utförsäljning i våras och inser nu att den nog är ganska svår att få tag på i handeln. Omoshiro hör till de tidiga storblommiga klematisarna
Den blir uppmot 2-2,5 m och blommar maj till juni och augusti-september och blommorna är 14-18 cm i diameter. Den är härdig i  zon 1-4.

Blommornas färg varierar väldigt mycket, när de slår ut är de djupt rosa för att blekna alltefter. Vid slutskedet är de nästan vita.

Den blommar på gamla rankor i maj - juni och på nya rankor i augusti/september. På våren rensar man plantan och  även efter första blomningen skär man tillbaka den lite. Om plantan frusit ner under vintern, skärs döda rankor bort. Nya rankor blommar senare på sommaren.


7 kommentarer:

Marit Sønstebø sa...

Så nydelig den er! Veldig uvanlig farge på den. Ikke mange clematis som har de fargene. Navnet klinger litt japansk kanskje?

Ha en fin uke!

Kolonilotta sa...

Riktigt vacker! :)
Förstår att du gillar den.
Kram.

Inger sa...

Helt bedårande, skulle gärna få bo hos mig.
Kram

Rost och rädisor sa...

Superläcker! Tycker det är lite knepigt att beskära de remonterande, framförallt lätt att glömma bort att knipsa lite efter första blomningen.
Allt gott
Anette

Alexandra Prairie Charm sa...

Looks really beautiful ♥ Alexandra

June sa...

I want, I want I want!!! This is a beauty Mari!
I hope you are enjoying your beautiful garden my dear!
sending hugs...

Trädgårdstid sa...

Snyggissimo! Och i "mina" färger som det mesta du visar :-)
Kram och glad midsommar!
Elin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...