Rosenholm

Foto: Mari Eriksson 


Efter att jag såg denna ros på bild hos Louise Hallontrollets blog sprang jag ut och köpte den och i år är det första gången den blommar hos mig. Den är två år gammal och jag tänkte i mitt stilla sinne att den blir nog inte blir så stor hos mig som hos Louise men om detta är vad denna ros presterar efter två växtsäsonger undrar jag vart det ska sluta. Har den verkligen fått rätt stöd? Växtstöd är det jag måste investera i nu. Efter fem år börjar mycket i trädgården bli stort och behöver mer solida stöd. Vart är alla snickarsugna?!

 En annan sak jag gillar med Rosenholm förutom att den är kraftigt växande och härdig är att den blommar nu när dom flesta andra rosor har givit upp! De små rosorna sitter i stora klasar och påminner om The Fairys blommor. Den  tillhör Wichuraiana gruppen och är härdig till zon 4. Höjd 250 - 350 cm.

Allt gott Mari

6 kommentarer:

lisashus sa...

Vilken ljuvlig ros! Tackar för tipset!
Lisa

Alexandra Prairie Charm sa...

This is the right rose I`m looking for to plant next to my new pergola... Thank you so much for sharing... Alexandra

Inger sa...

Nu tycker jag genast bättre om Rosenholm, tack vare dina fina bilder.
Kul att du också var på växtmarknaden, vi hade ju kunnat heja på varann. Jo det Är Uddevalla nästa år, men då blir det ännu fler deltagare, passar inte mig så jättebra.
Kram

Rost och rädisor sa...

Läcker ros och fin portal, kanske vore nåt för mig också... blir i alla fall riktigt sugen.
Allt gott
Anette

Trädgårdstid sa...

Mmmm, härligt med lite rosbilder när mina egna rosor ligger nere (vissa dock bara tillfälligt). Undrar när Rosenholm blommar normalt sett i Malmö - hade varit härligt med en ros som blommar i augusti när alla andra är slut, men jag undrar om det ens finns.
Väldigt söt "springpojke" för övrigt :-)
Kram
Elin

Ingvill Egeli sa...

Super ros! Et godt tips at notera sig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...