Vacker combo

  


Foto: Mari Eriksson

På min vanliga morgonpromenad hittade jag denna kombination som jag tänkt titta lite närmare på flera dagar nu. Rosen heter 'Heidi Klum' här i sällskap av en blank näva jag köpte i våras. Nävan har blivit enorm och passar utmärkt till rosen. På första bilden ser ni även klematisen 'Södertälje' den matchar perfekt ton i ton med rosen. Den ska få bättre stöd snart. Hittade den liggandes på marken bakom roshäcken i morse hade missat klematisen helt även den nyplanterad.Dessa växer i min cerisa roshäck, fler bilder hittar ni här. Häcken satte jag förra året och den står lite skuggit på norr sidan av en enorm syrenhäck men bara dom kommer upp lite i höjd kommer dom har sol hela dagen. 

Rosen är en modern rabattros från tyska Tantau.  Låg till växten ca 50 cm med besusande doft och enorma rosa-violetta, tätt fyllda blommor på ca 9cm. Blommar juli till augusti. Så detta är första gången sedan jag planterade den som jag ser den blomma. Lite kinkig kan lätt få mjöldagg så man måste passa upp lite med vatten och näring. Mycket nöjd med denna ros.


Allt gott

 Mari

2 kommentarer:

Trädgårdstid sa...

Fantastiskt vacker ros, liksom bilderna! Så här års har jag lite hatkärlek till hela rossläktet, det är så många buskar som ser trötta och tråkiga ut... Men så ser man bilder på hur vackert det kan vara, och så faller man dit igen. Vilken tur :-)
Kram
Elin

Ingvill Egeli sa...

Absolutt en vacker kombo. Ljuvliga bilder.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...