Clara Frijs


Foto: Mari Eriksson 


Clara Frijs är ett träd som min pappa planterade när jag var höggravid med vårt yngsta son och hade svårt att gräva själv. Så jag kommer alltid komma ihåg när det planterades. Det har en speciell plats i mitt hjärta på grund av detta. Jag hör fortfarande min pappa som säger köp nu inte mer plantor och lyssnade jag nu på min kära pappas goda råd?? Nja. Trädet mår bra och har redan börjat ge underbart god frukt. Jag kan verkligen rekomendera denna sort ett saftigt och sött päron med doft av honung och citrus.Det är ett danskt päron som klarar sig till zon 3. Frukten mognar nu i okt - nov och beskärs i JAS. Pappa och jag har beskurit trädet efter att denna bild togs. Ni ser att jag behöver staga upp grenarna för frukten är så tung. Jag behöver kapa mer efter att frukten mognat så att grenarna orkar bära frukten.

Just nu lyssnar jag på Jamie Lawsons underbara låt på repeat:

https://open.spotify.com/track/7nm68uKwGwMqznlOSBxhps 
 

"My one and only weakness" är engelska kostymdraman. Så vill jag tacka Aidan Turner i Poldark som räddar lördagskvällen han är utom tvivel den sexigaste mannen på tv just nu.

Allt gott

Mari

7 kommentarer:

HWIT BLOGG sa...

Ser ut som goda päron och ett fint minne också! Har tydligen missat denna serie med denna snygge man, oj oj!
Önskar dig den bästa av helger...
Kram Titti

Trädgårdstid sa...

Haha, jag har idag lagt upp ett inte riktigt lika snyggt päronfoto på Facebook i förhoppningen om att någon skulle komma och plocka päron hos oss. Ingen nappade så tyvärr får jag nog fortsätta rensa gräsmattan under våra fyra gamla päronträd som i år sprutar ur sig päron... Trevlig lördag!
Kram
Elin

Inger sa...

Vilket fint minne av päronträdsplanteringen.
Cool kille, har inte sett honom tidigare.
Kram

Millas Trädgård sa...

Har också tittat på denne snygge man ikväll. Ögongodis precis som din päron cerkar vara hodis för gommen☺
Allt gott
Milla

Ingvill Egeli sa...

Godt at se en mann som er åen i tøyet.(Har vackra kledor). Det var en romantisk, sød historie om dig og din pappa. Ingen er som pappa.

Syster vit sa...

Haha jag håller fullkomligt med om Poldark. Dräglar varje Lördag. Den bästa serien på länge.
Kram Liselott

Anni sa...

Och du vet att han gör Fili i Bilbo-filmerna samt har huvudrollen i den intressanta serien om Prerafaeliterna? Jomen, där finns en del att njuta av ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...