Sista rosornaMadame Boll


Madame Boll


Jacques Cartier


Spirit of Freedom


Therese Bugnet

Foto:Mari Eriksson 

Madame Boll alltid en favorit och hon gör en aldrig besviken. Frisk medans dom flesta av mina rosor i år ser hemska ut med diverse sjukdomar. Att hon ser ut så här i mitten av September är underbart! Dom övriga rosorna har bara några enstaka blommor och tål inte att ses i helbild och Spirit of Freedom är nyplanterad för i år vid en rosenbåge jag hoppas att den växer sig stor och klarar av att täcka in lite av bågen iallafall. Den har också fått sällskap av en vit klematis som jag köpte på Trädgårdsamatörernas växtmarknad i BorlängeYukiokoshi.

Allt gott! Mari

10 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Så fin blomning! Nu gäller det att njuta i fulla drag innan regnet tufsar till och kylan gör sitt.
Ha det så gott
Anette

Sabelhagens Olivlund sa...

Så vackert din Mme Boll blommar, snygg ihop med solhattarna.
Älskar färgen på Jacques Cartier, så mjuk och fluffig.
Ha en fin söndag
Kram Maria

Nette sa...

Skønne, skønne roser. Lige min smag.

Ingvill Egeli sa...

Dina rosor ser bare helt fantastiska ut! Snygga! Jag har Madame Boll her, men ante inte at hun kunne være så snygg som det her. Hos mig er den befengt med sjukdom.

Trädgårdstid sa...

Nej, inte många av mina rosbuskar klarar en översiktsbild heller - möjligen de helt nyplanterade! Jag vet att jag har planterat två Mme Boll hos mig för ett antal år sedan, men vet inte om de är döda sedan länge, eller om det är den i krukan som ska tömmas och slängas så snart orken finns... Som du förstår ser den inte direkt ut som din! Har också en 'A Shropshire Lad' som är på Death Row...
Synd om dina dahlior, men det fina är att det går ganska enkelt att köpa nya varje år! Jag brukar köpa på Eurobulb.nl - väldigt bra priser och det känns som bra kvalitet också :-)
Kram
Elin

Tittis trädgård sa...

Underbart! Kan nästan känna doften ända hit. Spirit of freedom påminner om Queen of Sweden som jag har här. Den är otroligt fin hela sommaren igenom. Och doftar härligt. Ha det fint.
Titti

Min plats i solen sa...

Så vackra! Ja, detta år var inget bra rosår alls här hemma. Sjukdomar, insektsangrepp och dålig blomning på de flesta buskar. Men fruktträden storknar av frukt så vi får glädjas åt det istället och hoppas på ett riktigt fint rosår 2016. :)

Njut av dina skönheter Mari och ha det gott.♥

Kram Lotta

hagen vår sa...

Hei! Nydelig blomstring i september.
Ha det godt! Anne

Inger sa...

Jag har inte haft några skadedjur alls i år, men nu lite svartfläck här och där. Blir det för mycket gräver jag upp rosen, det värsta är rost, den står jag inte ut med. Ljuvliga bilder!
Kram

June sa...

Hello Mari! I just read through your last three posts and I am so in love with your garden and the roses that you have in it. Just so gorgeous!!!!! I feel as though I have been on a beautiful tour in a rose garden. Love it!
You asked about the white one in my photos...it's called Starry Night and is very hardy and gets only about 3 feet tall and about that wide as well. It has glossy green leaves and stands out so well at night in the garden.
I hope you can add to your already beautiful garden, because it is so special in a bouquet.
sending hugs...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...