Mina klematis

Rosen Constance spray och klematisen Comtess de Bouchaud 

Foto: Mari Eriksson 


Jag vet att jag har lovat er bilder på alla mina rosor. Men det tar lite tid för dom är så många och det kommer att vara lite av en följetong! Så jag börjar att visa mina klematis. Många av mina klematis samplanterar jag med mina rosor så att dom kan förlänga blomningen på dom engångsblommande rosorna eller bilda vackra buketter tillsammans med rosorna. Bilden ovan visar den lyckosamma samplanteringen av Rosen Constance spray och klematisen Comtess de Bouchaud. Jag har planterat flera klematis denna sommar som jag hoppas tar sig bättre tills nästa sommar! Det verkar som att det tar ungefär tre växtsäsonger för dom att etablera sig ordentligt. Jag hade gett upp på klematis ett tag dom bara dog för mig men nu följer jag tre gyllene regler och det går mycket bättre. Jag planterings beskär, vattnar ordentligt och mycket första säsongen och jag har grovt grus runt roten. Numera planterar jag även i markytan. Det finns ju två skolor om detta antingen att man sätter den ca 10 cm under ytan eller i samma nivå som omkringliggande jord.Men jag har nu hört att det är onödigt idag då dom flesta klematiser växer på egen rot och inte är okulerade. Jag följer detta råd för det är mycket enklare vid planteringen! Här följer iallafall några av mina klematis som har blommat i år:


Purpurea Plena Elegance
   Madme le Coultre


 Omoshiro Någon? Comtesse de Bouchaud Confetti Hagley Hybrid Södertälje Honora Miss Bateman Pernilla Pink Fantasy Purpurea Plena Elegance Romantika  Ville de LyonVille de Lyon
Foto:Mari Eriksson

9 kommentarer:

Nana Hecquet sa...

Åh, nogle skønne sommerbilleder! Jeg længes allerede efter sommer ...

Trädgårdstid sa...

Wow - vad många du har! Och vackra, men det var ju inte oväntat :-)
Jag har inte några strålande resultat på klematisfronten att visa upp, men har nog inte gett någon av dem så goda förutsättningar. Hagley Hybrid har jag samplanterat med Constance, enligt recept från Mr. Dalby, men den drunknar nästan i alla rosgrenar. Miss Bateman har jag också, och den hade en kort period av skönhet i början av sommaren vilket sorgligt nog räckte för att göra den till årets klematis hos Fru Trädgårdstid...
Kram
Elin

Tant Otteskrufv sa...

Vilken himla tur att jag inte behöver välja vilken som är vackrast :)

Inger sa...

Men så intressant! Kan ditt frågetecken vara 'Viola'? Jag fastnade för 'Honora', så himla snygg och okänd för mig. Jag har min 'Comtesse de Bouchaud' i 'Tuscany Superb'. I 'Constance Spry' hade jag tidigare 'Fujimusume', men den försvann tyvärr. Jag har också hört att det funkar lika bra med ytligare plantering men har ändå gjort på gamla viset. Ett lotteri med klematis om de trivs eller inte tycker jag. Totalt sett väldigt tacksamma växter.
Kram

Bella's Rose Cottage sa...

So Beautiful, DREAMY! I love the first pairing with the clematis and rose! I added a clematis this year to one of my roses and hope it will be so beautiful!
You are so nice to visit, the rose you admired was David Austin's Huntington, it is one of my very favorites!
Hugs,
Bella

Rost och rädisor sa...

Oj, så många snyggingar! Kan tänka mig att din trädgård är en ren fröjd.
Ha det så gott
Anette

Home2tiny sa...

Magiskt vackert, din trädgård måste vara en dröm för alla sinnen. Ha en härlig fredag. Kramisar Tina

Tittis trädgård sa...

Åh, så många vackra sorter. Måste vara ljuvligt i din trädgård.
Trevlig helg!
Titti

June sa...

I have missed so many gorgeous post here and I am so glad I scrolled back to see what has been blooming in your amazing garden Mari. Your clematis are beautiful and you have so many that I don't have. I get such great ideas from you my dear.
sending hugs

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...