Mina rosor Del 3


 'Maidens Blush'  'Spirit of Freedom'
'Martin Forbisher'   'Irma'


 'Gertrude Jekyll'   'Wrams Gunnarstorp'
'Louise Odier'    'Président de Sèze'


'Fantin-Latour'  'Abraham Darby' 
'Eden Rose'    'Eglantyne'

 Foto: Mari Eriksson

'Leda'   'Madame Plantier'
'Madame Alfred Carriere'  'Starskodder'
Här kommer lite fler av mina rosor. Här följer lite tankar och omdömen om rosorna.

'Maidens Blush' har ett ganska hängigt växtsätt och jag har ännu inte så stora exemplar ska försöka stödja upp dom bättre nästa växtsäsong. 'Spirit of Freedom' är en helt nyplanterad ros som jag hoppas mycket på. Den är planterad vid en rosenbåge där den förhoppningsvis ska klättra. 'Martin Forbisher' är en ros som jag inte har haft så länge men som jag än så länge inte har varit alltför imponerad av. Små blommor som vissnar fult. Hoppas att det ändras. Av 'Irma' har jag två exemplar som växer på egen rot så dom har inte kommit igång alls ännu. Ganska vacker blomning men aningen blaskig i färgen.

'Gertrude Jekyll'  är en helt fantastisk ros gudomlig doft och vackert formad blomma. Min 'Wrams Gunnarstorp' är jag också väldigt nöjd med den klättrar vackert på ett staket och har fina blommor och kraftigt växtsätt. 'Louise Odier' mycket vacker ros har haft mycket sjukdom denna sommar men det ska behandlas nästa år - en favorit. 'Président de Sèze' en vacker ros med sina skiftningar i blomman den ska jag även plantera på fler ställen.

"Fantin-Latour" en klar favorit med vacker blomma och vackert växtsätt. 'Abraham Darby'  fin ros som hos mig inte helt fått komma till sin rätt.Ska flytta den nästa år. 'Eden Rose' stor blomma som är otroligt vacker men växtsättet hos mig är inte så vackert. Fryser även ner ganska mycket. 'Eglantyne' har bara bra bra saker att säga om denna vackra Austin ros.

 
'Leda' vacker frisk ros med stort och fint växtsätt. Vacker granne med 'Leda' är 'Madame Plantier'. Dom kompleterar varandra fint. 'Madame Alfred Carriere' står skyddad mot södervägg och den ger rikligt tillbaka. Den växer så att det knakar och levererar stora vita gräddbakelser. 'Starskodder' har jag stora förhoppningar på. Älskar den fina dubbla blomman. Denna ska jag plantera på flera ställen i trädgården.


Over and out!

Mari8 kommentarer:

Sabelhagens Olivlund sa...

Underbart! När jag ser dina bilder på Irma och Starkodder, så undrar jag vad vilka det är som jag har:) Ser inte alls lika ut:)
Ha det gott
Kram Maria

Min plats i solen sa...

Vilken underbar blomsterprakt Mari! Ren och skär njutning. Tack för att du sprider lite härlig roskärlek. :)

Ta hand om dig!

Kram Lotta

Trädgårdstid sa...

Vilken kontrast mellan dina bilder och utsikten från mitt fönster just nu (grått och trist...)! Gertrude Jekyll är en favvis även hos mig, har den på två ställen och skulle kunna öka på om jag haft fler platser!
Skön helg!
Elin

Mariann Svingen sa...

Nydelig!! Så fantastisk flotte roser, en riktig nytelse å se :-) og her kom min favoritt som er Fantin Latour :-) jeg har faktisk ikke sett den på noen andre blogger enn hos deg og meg. Synd for det er slik en fantastisk rose :-)
Ha en fin helg :-)

Jacob William sa...

Oh! that was a cool post.I like it.

________________________
American Actor HD Wallpapers

Apple MacBook Laptop HD Wallpaper sa...

I am speechless..Love and hugs to you my friend.

Trädgård På Djupet sa...

Men gu vad jag började längta efter alla mina rosor också....ljuvliga bilder!!

gerry smith sa...

Thanks for your great information, the content is quiet interesting. I will be waiting for your next post.HD Wallpapers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...