Vad heter rosen?


' La Ville de Bruxelles


'Seven sisters'


'Seven sisters'


'Blush Damask'

Foto: Mari Eriksson


Här är bilderna på min 'Blush damask' och den jag nu tror nu är ' La Ville de Bruxelles' men då vet jag inte vad rosen i mitten är! Inser att jag inte har så många bilder på min 'Blush damask' då den är ganska hängig i växtsättet återigen denna ros kanske skulle bli vackrare med bättre stöd. Den breder dock snällt ut sig men har ännu inte blivit speciellt hög. Någon som vågar sig på en gissning vad rosen på dom båda mittersta bilderna heter? Ni ser så vackert den skiftar i tre färger beroende på ålderna på blomman. Jag ska även kolla på FB och rosensällskapet sida! Tack för tipset Inger

PS Uppdatering: Det fanns massor av hjälp på Facebook att få. Så nu vet jag vad mina som dyrgripar heter. Helt otroligt roligt med massor av rostokiga människor. Jag gick med i gruppen 'Vi som stödjer Svenska Rosensällskapet' ett paradis för rosnördar som jag!

Allt gott!
Mari

7 kommentarer:

Sabelhagens Olivlund sa...

Dina rosor är fantastiska, så friska, fina och fräscha. Blir lite avis:)
Kan tyvärr inte hjälpa dig med namnet, men den är så vacker.
Kram Maria

Inger sa...

Är blommorna relativt små? Här kommer ännu en vild gissning: 'Russeliana'?

an angel at my table sa...

Sabelhagens olivlund: Jag blir glad för dina ord friska, fina och fräscha rosor. Jag förstår dock inte hur jag lyckats förmedla denna lite skeva bild av verkligheten för jag tyckte att det var ovanligt mycket sjukdomar i år. Jag har aldrig haft så mycket svart fläcksjuka som jag har haft i år!!! Nästa år ska jag börja tidigt med Binab!!

Inger: Blommorna är inte överdrivet små!Jag har inte planterat en Russeliana ros men den kan ju vara felmärkt! Jag har dock inte sett den i verkliga livet och har svårt att avgöra. Jag köpte en Russeliana i höstas får se om det blir samma blomma!

Min plats i solen sa...

Underbara bilder Mari och vilken blomning. Och tänk, om några månader får vi njuta av allt det där vackra igen. :)

Ta hand om dig!♥

Kram Lotta

Phyo Pa Pa Aung sa...

OMG... Roses are so prettyyyyy.
I love roses. Amazing picture

xoxo
Phyopapa
phyopapa.blogspot.com

gerry smith sa...

Amazing Flower. I like It Very Much.Apple MacBook Laptop HD Wallpaper

gerry smith sa...

Many thanks For Great Post.HD Wallpapers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...