Byggplaner


Foto: Mari Eriksson En av mina absoluta måsten på vårarna är Balkan sippan. Så söt i min tallrikshylla.När det har blivit lite varmare planterar jag ut dom i trädgården.Ännu har jag inte börjat så bara lite basilika.Men jag ska snart sätta igång jag vill bara inte sätta igång  förtidigt.
 Jag brukar försöka starta så att jag inte behöver skola större krukor.
Jag har bara varit ute i trädgården en gång  i år. I helgen kom solen fram och jag kunde inte hålla mig. Jag måste sätta igång snart jag har mycket att pyssla med i köksträdgården men det var fortfarande tjäle i marken.
Just nu är det mycket annat att pyssla med inne också.Vi ska bygga ett gästhus på tomten i år om kommunen tillåter det tar lång tid att få bygglov i vår kommun. Jag ska även bygga en vedbod med förråd och vinterbonat rum.Vid gästhuset ska det vara ett litet trädgårdsskjul samt inne håller jag på att planera renovation av ett badrum samt en ny walk-in-closet. Samtidigt som detta håller jag även på med att byta värmesystem till jord eller bergvärme vi har inte bestämt oss ännu. Mycket nu! Men det ska bli såååå roligt med alla projekt! Gästhuset ska se ut som att det har stått där i hundra år mitt i rosenträdgården. Jag har ett grannhus som jag har som förlaga.
Visst är det ett underbart hus blir bara vårt hälften så vackert blir jag glad! Det är mina föräldrar som ska bo där vi ska göra som på 1800- talet med generations boende. Det passar oss jag har alltid varit en bakåt strävare. Folk som kommer hem till oss säger att det är som att komma tillbaka till 50-talet. Vi eldar med vedspis, har ingen micro osv listan kan göras lång men jag ska inte tråka ut er med detaljer. Jag återkommer längre fram med uppdateringar om byggprocessen förhoppningsvis bygger vi i sommar.
Svårigheten blir att få det att se gammalt ut men jag ska använda material som gör att man får den rätta känslan. Har hittat otroligt vackra fönster till huset nya men som har u-värdet som moderna fönster och fönster till glasverandan hoppas jag hitta på blocket.Vedboden kommer att stå på våran grusplan. Bilden nedan visar en vedbod / förråd som jag har haft som förebild.Boden kommer att ha vit liggande panel med detaljer i grönt och ha tre dörrar. Framför blir det en rosen och örtagård.

Allt gott

Mari

2 kommentarer:

Trädgårdstid sa...

Åh, vad kul med nya projekt! I alla fall för oss som kommer undan med att beundra resultatet efteråt! :-)
Både gästhuset och vedboden kommer att bli så snygga - jag älskar byggnader och alla möjligheter som följer med. Det här blir spännande att följa!
Kram Elin

lisashus sa...

Visst är det härligt med alla vårblommorna som kommer nu!
Balkansippan är verkligen jättesöt!

Spännande med byggplaner och vilken fin förlaga du har! Underbart vackert hus!
Lycka till!
Kram
Lisa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...