Dahliaknölarna i krukaFoto: Mari Eriksson  


Nu är mina dahliaknölar i jord. Jag förodlar dom så att det går fortare när jag planterar ut dom. Dom ska även toppas litegrann när dom kommit upp lite så att det blir buskiga och kraftiga plantor. har ångest har ännu inte hunnit så något förutom basilika. Men samtidigt vill jag inte börja förtidigt så att jag måste skola om till kruka.Hur långt har ni kommit? Vad har ni sått?

Någon som vet om det blir en bloggträff på trädgårdsmässan? Det skulle vara så kul att träffa likasinnade trädgårdstokar!!!

Allt gott

Mari4 kommentarer:

lisashus sa...

Jaaaa, där sa du något! KLart jag ska skaffa några dahliaknölar igen! Det var längesen nu, och de är verkligen såååå fina när de blommar!
Tack för påminnelsen! Jag brukar också plantera mina i krukor först. Bra tips där med klippningen!
Lisa

HWIT BLOGG sa...

Så himla bra att förgro dom lite! Dahlior är något som jag verkligen vill ha men aldrig odlat förut...älskar blommorna!
Ja det får väl bli en tur till plantskolan igen :)
Här är tomater/örter/luktärter/ärtskott redan i jord - nu kör vi!
Ha en glad och solig dag...
Kram från Titti

Meta sa...

Nja det där med dahlior håller jag mig ifrån( ingen älsklingsblomma hos mig) Det går ju inte att ha allt liksom på min lila koloni.. Annars så gör du ju helt rätt för att få dom stora och kraftiga.Det var värst vad mycket det är på gång hos dig sysslolös blir ni då inte hör jag. Längtar efter Balkansippan här med den är inte ute i butiken än vad jag vet.
Jag var till kolonin idag och det är fortfarande lite snö kvar men snödropparna blommar och några små vilsna bin såg vi idag
Ha nu en skön Torsdag
Kram Meta

Livsnyderhaven.dk sa...

Hvor ser det skønt ud! Mine dahlia er kommet meget op da de står i mit orangeri. Det er en spændende proces i haven lige nu, hvor blomsterne springer ud.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...