Före och efter


Foto: Mari ErikssonJobbar på i köksträdgården här är min 'Cutting garden' älskar engelsmännens uttryck. Här odlar jag bara sommarblommor som luktärt, zinnior, rosenskära och dalia. Det blev så snyggt efter att jag fixat gångarna se före bilden nedan. 
Jag har tänkt att jag ska fixa mina gångar i köksträdgården länge. Jag har haft gräs mellan dom upphöjda bäddarna och varje vår får jag gräva om alla bäddar då gräset växer in i bäddarna även om jag grävt ordentliga kanter. Jag har tvekat om vilket material jag ska använda täckbark, tegel, plattor eller grus. Jag tycker att det är så snyggt med grus men nu undrar jag inte om det hade varit bättre med täckbark ändå. Inser nämligen att det är svårare att hålla gruset rent från jord osv. Vi får se hur det går. Snyggt blir det iallafall. En annan sak med täckbarken är att man när det brutits ner kan man lägga upp den i bäddarna och fylla på med ny bark.  Vad tycker ni är bästa täckmaterialet? Jag har fyra stora odlingslådor som min pappa byggt åt mig men jag har fyra till små bäddar och en stor så drömmen är att få ordentliga kanter runt alla bäddar. Det har varit svårt att få någon ordning på jorden i bäddarna utan kanter inser jag nu, då det är svårt att blanda i ordentligt med hästskiten och annan jordförbättring. Jag har ju ännu inte börjat med täckodling. Det tänkte jag att jag skulle testa i sommar. En gräsklippare med uppsamlare står på önskelistan!

Här ser ni hur det såg ut innan jag satte igång !


 Foto: Mari Eriksson


Allt gott

Mari
3 kommentarer:

Trädgårdstid sa...

Vad snyggt och vilken skillnad!! Men vad skönt att höra att någon annan funderar på det här med singel kring odlingslådor - jag har alltid undrat över precis det du skriver, att det måste hamna en massa jord i gruset när man roddar i lådorna. Själv har jag av precis den anledningen plattor, så att man lätt kan sopa bort det som hamnar utanför. Häromdagen fyllde jag på hästgödsel, och hur noga man än är så hamnar ju en hel på fel sida brädorna.
Å andra sidan är ju grus fantastiskt snyggt...
Kram Elin

lisashus sa...

Jag har funderat på samma sak, sedan jag sått igen mitt trägårdsland och gått över till odlinglådor. De står fortfarande på gräset, men mitt problem är just nu grannens katter som förvandlat lådorna till "kattlådor" (katttoaletter)!

Får nog lägga hönsnät över! Annars, tror jag plattor är bäst kring lådorna!

Täckodlat har jag gjort för längesen, och det fungerar, man kan lägga både tidningar och gräsklipp mellan plantorna! Höll fukten bra och ogräset borta!

Täckbark ska jag fundera över! Tack för tipset! Så mycket snyggare det blev!
Lisa

Maribel sa...

För ett antal år sedan la vi markduk och på den la vi täckbark. Jag har upphöjda odlingslådor. Täckbarken har vi inte ångrat, den är mjuk och behaglig att gå på, och blir det glest, är det bara att fylla på med ny. Framförallt slipper vi rensa mellan våra odlingslådor.
Det blev snyggt hos dig.
Ha en fin helg!
Marika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...