Det svarta guldet


Foto: Mari ErikssonÅh så underbart nu har min söte bonde kommit med ett lass med underbar koskit. Detta ska jag nu sprida över rabatterna och i odlingslådorna. Problemet är bara att först måste jag spika ihop odlingslådorna och sedan måste jag klippa ner alla gamla perenner i rabatterna och jag har rabatter överallt på min ca 6000kvm stora tomt . Så jag måste lägga på ett kål. Måste också nämna att min käre bonde bestämt avråder mig varje gång jag ber honom att gräva nya rabatter.
- "Du vet att du också måste ta hand om alla rabatter" säger han med en ton som visar att han tvivlar att jag har alla hästar hemma. Jag har nämligen haft hjälp av en grävmaskin när jag har anlagt några av rabatterna och huj vad det växer när en grävskopa har vänt jorden. 

Men jag känner att jag klarar allt efter 5 veckor utan värme i ett gammalt stort dragit hus!! Nästa vecka kommer bergvärmen!!! Äntligen som jag längtat...

Ikväll ska jag titta på min favorit talkshow host Graham Norton. Älskar engelsmännens underfundiga humor. Har jag ingen bra engelsk polisserie på gång är detta bra ersättning.

Trevlig helg önska jag er.

7 kommentarer:

lisashus sa...

Härligt med koskit - bästa gödseln! Men många rabatter kostar på, håller nog med bonden här efter många år på ett torp med en alldeles för stor trädgård, men du är säkert mycket yngre och orkar nog mera! :)
Lycka till och grattis till bergvärmen!
Kram
Lisa

House and Garden by Bia sa...

Det svarta guldet ja...nu har vi mest gräsmatta här i stan , så något gödsel behövs inte direkt...
Hoppas du får en fin helg med mycket sol ;))
Kram kram

Fröpåsen sa...

Lyckost som har en sån härlig hög :-) Du har också väldigt fina krokusar, det är så fint att ha många av dom. Fortsatt lycka till med vårbruket.

hagen vår sa...

Du må være lykkelig. Kuskit i mengder skulle jeg gjerne hatt.
Fortsatt god vår! Anne

Uouo Uo sa...

Your blog is very impressive and have the useful information it is really caught my attention.


great work

تصميم مواقع
amazing

شركة تنظيف بالرياض
good job Beautiful! :)

حراج السيارات


Rost och rädisor sa...

En riktig kalashög! Vilket godis för rabatterna. Att "ha en egen bonde" är helt perfekt. Det gäller ju också att bonden har stallar som mockas manuellt. Är också lyckligt lottat.
Ha det så gott
/Anette

Annette - MyRoseValley sa...

Hej Mari
Tack för besök. Jag tror visst att du skrållar min blogg samtidigt som jag sitter här och skriver. Alltid kul att hitta någon i liknande livssituation som förstår dilemmat med att bo utomlands och vara gift med en man med annan nationalitet. Ett fantastiskt multifacetterat liv men inte alltid så okomplicerat om man säger så.
Drömmer mig bort i dina trädgård och inredningsbilder. Skulle så gärna vilja ha ett hem med mycket ljus, men vi bor i ett gammalt farmarhus med tjocka stenväggar och få fönster... Det är vad det är och jag ƒuorsöker göra så gott jag kan med det lilla ljus jag har. Och koskit har vi massor vi med. Och snart även kossor precis utanför husknuten. En fröjd att bo på landet.
Ha det gott och på återseende. :) Tack för fina kommentarer. Kul att hitta hit.
Annette

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...