Fin combo


Foto: Mari Eriksson

Denna fina combo hittade jag när jag gick igenom bilder på mina sommar rabatter för att kolla vad jag kan plantera nya blommor eller om det är något jag ska dela eller flytta runt. På bilden är lupinen till vänster flankerad av Praktbetonika Stachys macrantha 'Superba'. En underbar perenn som jag verkligen kan rekommendera. Den blir ca 50 cm med ett upprätt växtsätt och blommar i juni och juli. Tål lätt torka.
Allt gott

Mari

3 kommentarer:

Trädgårdstid sa...

Hjälp, vilken läcker färg på lupinerna!! Lupiner ska ju vara så invasiva, men det är de verkligen inte i min trädgård, jag vårdar ömt de 2-3 exemplar jag har. Är den andra en judaspenning?
Kram Elin

Maribel sa...

Snyggt, har försökt få in Lupin i min trädgård, borde inte vara så svårt, men har inte lyckats få dem att blomma. En vit, svavelgul, vinröd, och röd, finns därute men visar inte färg. Kom hem med en till vit från mässan. Hoppas det lyckas.
Fin combo.
Ha det fint /Marika

an angel at my table sa...

Trädgårdstid: Det är en Praktbetonika bredvid lupinen.

Maribel:Bara att man fått dom att trivas så hittar jag en hel del små plantor runt omkring. Men det är något med bakterier i marken och annat krångligt när man tar dom från det fria som jag har försökt med någon gång och misslyckats med!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...