Rosornas krig har börjat Foto: Mari Eriksson


Jag har nu kommit igång ordentligt med att rensa rabatterna på döda växtdelar från förra året. Det mesta klipper jag ner och låter ligga kvar i rabatten och sedan på med ett lager ny jord ovanpå. Rosor och klematis får koskiten och perennerna får kompost och påsjord. Rosorna beskär jag nu, väntar inte på några musöron på björken utan tar dom rosor som står i den rabatt jag håller på med. Jag har så många rosor så jag skulle inte hinna om jag väntade så länge. Idag har jag fajtas med en speciellt yvig dam 'Felicite Parmentier' och dom dödliga taggarna på Ritausma och flera andra. Vintern har inte varit nådig hos mig många rosor har frusit ända ner till marken som bla den fina Rosenholm jag har visat här på blogen och underbara Austin rosen 'Brother Cadfael' som hade blivit riktigt stor. Här ser du den om du blir nyfiken. Strax bredvid står rosor som har klarat sig utmärkt! Men det är bara att vara osentimental och klippa ner eländet och hoppas på att dom kommer tillbaka. På understa bilden ser ni en underbar ros 'Tour de Malakoff' med lilarosa blommor. Den är ganska nyplanterad och jag har stora förväntningar. Ser dock ut att vara lite mycket bar jord under kanske ska dela en kryptimjan och plantera som en lila matta under rosen. Vad tror ni om det? Den översta rosen är jag lite osäker på vad den heter.

Allt gott och trevlig helg

önskar jag er alla. 

4 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Tittar mycket hellre på dina rosor än handskas med taggarna irl. Fina bilder!

Du undrade över ramslöken...
Mitt tips med ramslökssådd är tålamod. Jag misstänker att de tar två år på sig ibland och då bör man ju inte röra runt i jorden under tiden. De gillar kalkhaltig, välgödslad lundmiljö som är väl dränerad.

Allt gott
/Anette

Marit Sønstebø sa...

Så vakker farge det er på rosen på det første bildet! Sånn er det her også, for rosene har fryst mye ned i vinter. Får håpe at de overlever både hos deg og meg :)

God helg!

lisashus sa...

Vilka härliga bilder! Vi får väl hoppas på ännu en rosensommar, som det var förra sommaren! Jisses, så de växte då! Trist när de fryser bara.Jag har inte så många, och har väl inte börjat klippa i dem ännu, men taggarna är verkligen ingen lek! Usch så jobbigt det är!
Lycka till med din rensning!
Lisa

Ingvill Mydland Egeli sa...

Helt skjønna rosor med fantastiska farger... Kryptimian høres ut dom en jättegod idé!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...