Tulpanfrossa
 


'Ollioules'

Triumf tulpanen 'Negrita' 


'Rem's Favourite'

Foto: Mari Eriksson


Jag fortsätter min tulpanfrossa från framför allt 2014 det mesta är borta nu. I höst ska jag toppa upp på¨dom tulpaner som jag gillade mest. Idag har jag jobbat hela dagen i trädgården inte det vackraste vädret men det är kul att åter vara ute och jobba. Jag klipper, lägger på jord och rensar ogräs. Ogräs ska man rensa nu på våren när det är fuktigt i jorden och lätt att dra upp ogräset med rötterna. Spar arbete i sommar. Om du vill se mer av mina tulpaner hittar ni det bla här och här

Nu ska jag titta på australienska 'Married at first sight'. Min favorit serie just nu. Älskar den australiensiska versionen. Aussies är härliga opretentiösa och otroligt trevliga.Man kan relatera till dom. Jag kan vara partisk efter som vi bodde där i fyra år när ungarna var små och det var underbart att leva där. Bra väder, trevliga människor, massor av loppis och allt var billigt och maten är helt otrolig. När mangon var i säsong åt jag flera varje dag. Man köpte en hel låda. Vi handlade all mat på marknader med fisk avdelningar lika stor som en liten ica. Super goda söderhavs fiskar som vi inte har här. Haj var en vanlig fisk där. All frukt och grönt är solmoget och smakar underbart, sködat i närområdet och dom har inte färdas i flera timmar över kontinenter på lastbil, båt och flyg som våra stakars grönsaker. Vi kunde köpa allt ekologiskt utan att ruinera oss. Bostadsmarknaden funkade man kunde hur lätt som helst hyra ett stort hus med trädgård! Sverige har en del att lära av landet 'Down under'. Det var fantastiskt att ha trädgård i Australien. Man odlar grönsaker i stort sätt hela säsongen. Rosmarinen i min trädgård var stor som en buske. När man gick och kollade vad folk hade i trädgårdarna var det häckar av pelargon eller plättarna i luften!!! Våra små julroser Poisetta som finns i handeln runt jul är stora träd där. Fler gånger var vi på självplock för blåbär. Rad på rad på ett stort fält. Men sedan har dom saker som är mindre trevliga och som får en att längta hem till Sverige. Dödliga ormar, spindlar och bränder som sprider sig med vindens hastighet! Oj då detta blev en hel uppsats om Australien men jag kan babbla länge om detta fantastiska land som vi under några år kallade hem. Jag kan varmt rekommendera dessa fantastiska land.Min man är där just nu med jobbet och hälsar på våra gamla vänner.

God natt 

Mari

4 kommentarer:

Isas Trädgård sa...

Så vackra bilder på tjusiga tulpaner - det får mig att vilja sätta ett hav av tulpaner till hösten !
Låter helt underbart att leva i Australien - en hel låda med mango och häckar av pelargoner - nästan för bra för att vara sant !
Ha det så gott !
Kram/Isa

Helena sa...

Så fantastiskt vackra tulpanplanteringar du hade om jag förstod det rätt.
KRAM från mig!

Trädgårdstid sa...

Vilka helt ljuvliga kombinationer! Här undrar jag lite var alla de där lökarna jag låg i timtal i höstas och tryckte ner har tagit vägen...? Visst är det en hel del på gång, men med tanke på jättelådan med lök jag köpte så känns det som om det borde ha varit fler. Förhoppningsvis kommer det att kännas som mer när de väl börjar slå ut!
Kram Elin

Ingvill Mydland Egeli sa...

Helt underbara tulipaner, jag er allerede fortjust i dom. Rolig att lesa om Australien. Det höres härligt ut. Jag bodde ett år i Israel. Man vil jämt tilbaka til det internationella livet...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...