Varför ser min köksträdgård ut så här varje vår????


 Foto: Mari ErikssonJa helst hade jag besparat er dessa bedrövliga vyer. Jag brukar försöka hålla en lättsam och lustfylld stämning här på bloggen men nu tänkte jag visa dessa bilder bara för att se om det blir någon förändring. Jag jobbar på att i år ska köksträdgården komma i formidabel form. Men mycket jobb återstår om man ska komma upp i dessa förebilders kaliber  Rost och rädisor och Boäng. Men hoppet är det sista som överger en så det är bara att hugga in.

Lycka till med vårsådden önskar jag er alla!

Mari

7 kommentarer:

lisashus sa...

Jo, jag vet! Det kräver en massa jobb att få den i ordning! En himla massa grävande och fixande! Därför har jag sått igen mitt trädgårdsland och odlar enbart i lådor numera! Kanske något att tänka på? Om jag vore yngre skulle jag kanske skapa bäddar som är rätt höga av sten eller nåt liknande - inte beblanda odlandet med gräset överhuvudtaget!
Akta ryggen nu och ta det lite lugnt!
Kram
Lisa

Kristins Hage&Drivhus sa...

Takk for hyggelig kommentar på bloggen min :-) Ser at du har mye å gjøre i kjøkkenhagen og den er jo mye større enn min ser jeg. Pallekarmer er enkelt og praktisk å dyrke i og så slipper en også en del av ugresset.
Lykke til meg arbeidet :-)

Trädgårdstid sa...

Men tänk så här i stället - du HAR ju ett trädgårdsland i alla fall! Jag har sex pallkragar infällda i min stenläggning vid växthuset, och några möjligheter att utöka finns inte om jag inte vill offra en rabatt. När barnen är utflugna ska fotbollsplanen bli en potager, men det är ju något decennium dit minst...
I avdelningen konstruktiva tips så känns avgränsningar i form av brädor eller liknande som en bra idé, om problemet är att odlingslanden växer igen av den omgivande växtligheten.
Kram och skön (gräv?)helg!
Elin

June sa...

Hi dear Mari, if it makes you feel any better this is what mine looks like right now too. Here in Idaho,USA, in the central mountains where I live, we don't even plant seeds until the very last week of May and if we plants starts, it's always after the first of June. I have always been sorry if I try to beat tradition, because we always get a killing frost in June. My garden is barely waking up now and looks so sad. It has warmed up here for now, but we know there will yet be another snowstorm or two before May.
sending hugs...

Hemma på Sjuan sa...

Måste vara mycket jobb när du har så mycket land, det blir säkert fint när du är klar. Kram Suss

Nette sa...

Hehe, jeg er lige kommet i tanker om, at det er godt, at jeg ikke har en køkkenhave. Min have er heldigvis for lille, for det er vist et større arbejde. Måske du skulle lave den om til en potager? Det skulle efter sigende være mere overskueligt og lettere at holde :-)

candelia sa...

Hja liknande ser det också ut här hos mej.
Våren är sån 😇
Även om jag har upphöjda bäddar .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...