Jag njuter av mina tulpaner


Foto: Mari MagnussonDessa Tulipa 'Brown Suger' växer strax utanför min köksträdgård. Dom har inte den färg som jag vanligtvis har i mina rabatter som är vitt, rosa, lila och alla olika nyanser mellan dom. Men tycker att dom passar i min lite vildare del av trädgården. Jag håller på som bäst att planera min trädgårdstrip till England i sommar. Jag ska åka rut med bil och besöka privata trädgårdar från the yellow book samt kända parker. Jag tänker mig bla Sissinghurst, Great Dixter, Mottisfont Abbey, Hever Castle, Hidecote och Sudeley castle. Är det någon som har ett tips i närheten av dessa i södra England. Jag tänkte även att jag ska försöka leta upp några vackra köksträdgårdar och det är ju romantiska rosenträdgårdar som ligger mig varmt om hjärtat. Tar tacksamt emot tips! 

Allt gott

Mari5 kommentarer:

Inger sa...

Hej Mari, så perfekt med en trädgårdsresa till England. Om du kollar långt ner i min högra spalt under rubriken England och inlägg från 2011 och 2012. Resan till södra England gjorde vi 2011. Mina favoriter var Pashley Manor, Nymans, Moleshill House och The Buildings. Och Hidcote såklart. Lycka till med planeringen.
Kram

Inger sa...

P.S. Hade inga inlägg från dessa två:

http://www.ngs.org.uk/gardens/find-a-garden/garden.aspx?id=20901

http://www.ngs.org.uk/gardens/find-a-garden/garden.aspx?id=15162

Inger sa...

Nu snurrar jag till det, från The Buildings hade jag inget inlägg, slut på kamerabatteri. För övrigt en jättefin trädgård. Det finns så många, men de små privata är alltid roligast tycker jag.

Marit Sønstebø sa...

Så flotte tulipaner du viser, og hvilken uvanlig farge! Den har jeg ikke sett før. Det høres spennende ut med reise i England, og alle de berømte hagene du skal besøke.

God helg!

Trädgårdstid sa...

Detta var ju en ovanlig och ursnygg tulpanfärg! Jag har också förflyttats lite i min färgskala från den kalla rosa/lila, till lite mer milda och varma färger. Både aprikos och orange har jag tagit in, och det är ju helt olikt mig - men snyggt!
Kram Elin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...