Sommarens pioner

 
  


Foto: Mari Eriksson


En av mina absoluta trädgårdsfavoriter är pioner. Den översta bilden visar 'Bowl of Beauty' dom andra namnen har jag tyvärr förlorat. Men man kan njuta av skönheten ändå. I sommar är min plan att flytta många av mina pioner som har hamnat helt fel. Som jag nämnde innan mitt i rosbuskarna. Jag tänkte göra en rabatt med bara pioner. Min tanke är att först plantera massor av vårlökar med förgätmigej under men jag vill inte att pionerna ska visa sig samtidigt som lökarna så kanske jag måste hitta en annan perenn som inte visar sig förrens vårökarna blommat över och då ska deras blad helt dölja lökarna. Några förslag?

Allt gott

Mari

5 kommentarer:

Villrose sa...

Åh, så mye vakkert!
Jeg flyttet noen store peoner i fjor. De blomstret ikke i år, men håper på neste sesong.
Geranium (eller näva som dere kaller den) dekker jo bra. 'Patricia', 'Johnsons Blue' og 'Rozanne' er gode sorter. 'Johnsons Blue' er fin under pioner, forresten.

Inger sa...

Har beundrat alla dina bilder, rosor, pioner ja allt. Apropå din planering med vildvin, finns ju också klematis som brer ut sig väldigt mycket och kan fungera som täckande, t ex alpklematis, Propertius, Summer Snow. Något som kan skyla nervissnade lökväxter är hostor.
Kram

Maribel sa...

Hej Mari!
Pionen är en favorit hos mig med, gjorde i ordning en pionrabatt för två år sedan, de har tyvärr inte blommat än. Tror att platsen är för skuggig. Tur att de andra blommar som jag har i andra rabatter. Jag tyckte det lät fint med vårlökar och förgätmigej.
Ha det fint /Marika

an angel at my table sa...

Villrose: Nävor mina favoriter är ett bra val!!

Inger: Tack Inger det betyder mycket! Ska definitivt testa med tex summer snow men undrar om det inte är för mörkt på det stället jag måste plantera den?

Maribel: Jag jag håller tummarna att dom blommar!

Toves trädgårdsdrömmar sa...

Hej Mari,
Vilka otroligt fina bilder du tar :). Det är så vackert med pioner, älskar verkligen knopparna.
Mvh Tove

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...