Adventskalender


Foto: Mari Eriksson


Detta blev barnens julkalender i år. Satte upp det för någon dag sedan och försökte förklara för 2 och 4 åringen hur det här med adventskalender fungerar. Dom blev överlyckliga över sin mammas försök till julstämmning i vår skruttiga lägenhet (banankartongerna står staplade längs väggarna!)
Milo min 4 åring har redan försökt få ner paket med sitt träsvärd. Vi får se hur länge den överlever mina små stormvindar till söner. Dom har nu öppnat två paket med gråt och tandagnisslan när dom insåg att dom inte fick öppna alla paket.
Har ni gjort kalender till barnen, till maken? Läste faktiskt om någon som gjort en till sin man med 24 sorters olika öl. Det är sann kärlek det!

17 comments:

 1. Vilken fin kalender! Jag hade blivit överlycklig för en sådan, barn eller ej. =)

  Och en ölkalender till sambon nästa år kanske vore något? Haha.

  ReplyDelete
 2. Den blev ju jättefin!!! Annorlunda och väldans läcker. Skulle kunna tänka mig att stjäla idén till nästa år... Kan förstå om dina barn kanske är lite för små för att fatta att man inte får alla paket på en gång. För det skulle jag nog gärna vilja ha oxå, fast jag är SÅ mycket äldre:-)
  ~~L8

  ReplyDelete
 3. Vilken stilig kalender. Jag charmades för mycket av min egen barndoms julkalender. Så här hemma sitter nu en kalender i from av ett brokigt 70-talsmänstarat våningshus. Grannt värre

  ReplyDelete
 4. Kjempefin adventskalender! Jeg har ikke laget noen, siden jeg ikke har barn. Men jeg har jo mann og det med øl var jo en kjempeide (heh he!) Lurer på hva han skulle gitt meg da...

  ReplyDelete
 5. Hihi.. vad påhittigt! Inte gjort kalender till nån i familjen, men barnen har fått varsin chokladkalender :) //Z

  ReplyDelete
 6. Vilket fint försök till julstämning du har gjort!
  Du har ju redan läst om vår kalender, mina barn har nog fattat det här med paketen den minsta som inte ens är två men en riktig bustjej har faktiskt inte ens försökt att öppna paketen än.

  ReplyDelete
 7. Åh, den var jättesöt, din kalender!
  Jag har inte gjort nån i år, min dotter är stor och utflugen. Och killen min får nog vara utan.
  Men när jag tänker efter, skulle jag nog kunna göra en ändå, bara för charmens skull!

  ReplyDelete
 8. Så fin adventskalender du har laget, he, he er alltid slik første dagen, da de innser at de bare får åpne en gave....

  ReplyDelete
 9. Vilken fin kalender! Hmm i brist på barn kanske man skulle göra en sådan till sig själ?! :) Bara för att få fixa den fina kalendern menar jag!

  ReplyDelete
 10. Jag förstår dina barn, den kalendern skulle jag inte kunna låta bli! Så otroligt charmig och omsorgsfullt skapad! Lyckliga barn som fått dig till mor.

  Väldigt trevlig blogg du har, med helt fantastiskt fina bilder. Om jag förstår det hela rätt så är du ett proffs i inredningsvärlden. Kul att få beblanda sig med så duktiga människor här i blogglandet :)
  Kram

  ReplyDelete
 11. Superfin adventskalender! Smart idé att använda en galge :)

  ReplyDelete
 12. Vilken underbar paketkalender du gjort till dina barn. Förstår att de gärna vill öppna alla paket på en gång:)

  Håller med Saga vad kul att få beblanda sig med så duktigt inredningsproffe här i bloggvälden.:)
  Älskar dina bilder de är underbara!!

  ReplyDelete
 13. Vet inte vad jag ler störst åt - din underbara julkalender, eller öl-julkalendern du berättar om. Näe, självklart får din högst poäng - så underbar vacker, och så kärleksfullt gjort. Mina pojkar har bara fått varsin chokladkalender dom. Inga svärd behövde dom använda heller... ;)

  ReplyDelete
 14. Alla: Tack för era fina kommentarer. Måste säga att jag själv är ganska stolt över kalendern.

  Saga och vicke: Tack söta ni för att ni kallar mig proffs. Jag håller på att starta upp i en tuff branch. Så jag behöver dom orden.

  Saravillfara: Tack för din fina kommentar jag blir så glad.

  ReplyDelete
 15. Wonderful idea... i will try to make one too :)

  http://beautyfollower.blogspot.gr

  ReplyDelete
 16. Very good idea for small flats! Super :)

  ReplyDelete